Erdoğan’ın eski “arkadaşından” YSK Başkanı Akkaya’ya: Görevinden ayrılması hatta alınması gerekir

Yayın tarihi: 20 Aralık 2022 Salı 2:11 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2022 Salı 2:11 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dönem yakın çevresinde yer alan Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya’nın son açıklamalarına tepki gösterdi.

YSK Başkanı: Erdoğan’ın adaylığı konusunda çalışma yaptırdım

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan yakınlığı ve 2005 yılından bu yana, terörle mücadele, ceza kanunları, terörün finanse edilmesinin önlenmesini sağlayacak yasalar ve ceza yasalarının yazılmasında aldığı rol ilen bilinen Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya’nın son günlerde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Özgenç, Akkaya’nın ”Görevinin gereklerine aykırı olarak kamuya yaptığı açıklamalar dolayısıyla bir an evvel bu kurumdaki görevinden ayrılması, hatta alınması gerektiğini” söyledi.

Ahmet Davutoğlu’ndan YSK Başkanı Akkaya’ya ‘İmamoğlu’ tepkisi

Özgenç Twitter paylaşımında şunları kaydetti:

“Yüksek Seçim Kurulu Başkanı’nın, görevinin gereklerine aykırı olarak kamuya yaptığı açıklamalar dolayısıyla bir an evvel bu kurumdaki görevinden ayrılması ve hatta, alınması gerekir. Bir kamu görevlisi, mensubu olduğu kurumun güvenilirliğini sarsacak davranışlarda bulunamaz”

Özgenç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezalarının ardından yaptığı bir diğer paylaşımda, “Yüksek Seçim Kurulu Başkanı olarak görev yapan bir kişinin İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nin vermiş bulunduğu HUKUKA AYKIRI mahkûmiyet kararının muhtemel hukukî sonuçlarına yönelik sözlü açıklamalarda bulunması, hukuken sorunludur” ifadesini kullanmıştı.

“Satılık YSK Başkanı” diyen yurttaş beraat etti! “Kaba eleştiri”

NE OLMUŞTU?

YSK Başkanı Muharrem Akkaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Akkaya, İmamoğlu’nun aldığı cezaya ilişkin, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nun durumu, somut olarak YSK önüne gelirse değerlendirilir” demişti. Erdoğan’ın üçüncü kez aday olma durumu ile ilgili ise “Ben kendime göre bir çalışma yaptırdım. Kurul üyeleriyle paylaşmadım. Konu YSK önüne gelir gelmez, bakacağız. Belki aday olmaz, belki başka bir şey olur” ifadelerini kullanmıştı.