Erdoğan’ın ‘Ekrem İmamoğlu’ yanıtı sansürlendi iddiası

Yayın tarihi: 17 Aralık 2022 Cumartesi 12:16 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2022 Cumartesi 12:16 pm

Gazeteci İsmail Saymaz, Türkmenistan dönüşü uçakta soruları yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasıyla ilgili soruya verdiği yanıtın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın girişimiyle engellendiğini öne sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Türkmenistan dönüşü uçakta soruları yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise konu ile ilgili açıklama yapmaması dikkatlerden kaçmadı. Halk Tv yazarı İsmail Saymaz ise ’Türk Milleti adına değil, Beştepe adına’ başlıklı yazısında Erdoğan’ın İmamoğlu yanıtının sansürlendiğini iddia etti.

Saymaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Ekrem İmamoğlu Davası’nın sonuçlandığı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’dan Türkiye’ye dönmekteydi.

Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

Ancak yayınlanan haberde İmamoğlu Davası’na ilişkin yorum yapmadığı görülüyordu.

Bu durum dikkatlerden kaçmadı.

Acaba Cumhurbaşkanına sorulmamış mıydı?

Hayır, sorulmuştu!

Hem de mahkeme sonuçlanmadan önce…

Erdoğan, bu soru üzerine “Herkes yargı kararına saygı duymalı” diye yanıt verdi. İddiaya göre, daha sert cümleler de kurdu. Uçaktaki basın mensupları bu açıklamayı bağlı bulundukları gazete ve televizyonlara geçti.

Ancak İletişim Başkanlığı, bu metinden İmamoğlu sorusunu ve yanıtını çıkardı. Haliyle kamuoyu Erdoğan’ın yanıtını öğrenemedi.”

CHP’den, İmamoğlu buluşmasına ‘mağduriyet edebiyatı’ diyen Oktay’a jet yanıt!