Erdoğan’ın CHP ziyaretinde oturma düzeni belli oldu

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2024 Pazar 10:47 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2024 Pazar 10:47 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl sonra gerçekleşecek CHP ziyaretinde, Genel Başkan Özgür Özel’in makam odasında misafir edilecek. İki lider aynı hizada bulunan tekli koltuklara oturacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yerel seçimlerin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından gözler Erdoğan’ın yapacağı iade-i ziyarete çevrildi. Cumhurbaşkanlığı’ndan CHP’ye henüz bir randevu talebi gitmedi ama ziyaretin bir haziran ayının ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Erdoğan’ın 18 yıl sonra gerçekleşecek CHP ziyaretinde nasıl ağırlanacağı da merak konusu oldu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’in makam odasında misafir edilecek. Önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından aynı şekilde kullanılan makam odasındaki oturma düzeninde Erdoğan’ın ziyareti için değişiklik düşünülmüyor.

”BOŞ KOLTUK OLACAK MI?”

CHP Genel Başkanı’nın makam odasında diğer siyasi parti genel başkanları nasıl ağırlanıyorsa Erdoğan da öyle ağırlanacak. İki lider aynı hizada bulunan tekli koltuklara oturacak. Ziyarete eşlik edenler olursa onlar da tekli koltukların iki yanındaki kanepelerde yerlerini alacak.

Böylece AKP Genel Merkezi’ndeki görüşmede tartışma yaratan ‘boş koltuk’ görüntüsüne izin verilmeyecek.

Özgür Özel: Köpekleri uyutma önerisi barbarca

Erdoğan’ın korumaları ABD’de yeniden gündemde

Kaynak: GazeteDuvar