Erdoğan’ın beklediği sanatçı: Slogan atmayacak, şikâyet etmeyecek…

Yayın tarihi: 30 Aralık 2020 Çarşamba 5:19 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2020 Çarşamba 7:25 pm

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Beştepe’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Erdoğan, “Üzerinde yaşadığımız şu topraklar, şu bereketli Anadolu, sanat üretimi için büyük bir klasör gibidir. Beklediğimiz o sanatçı muhalefetini sosyal medya hesabından savurduğu siyasi polemiklerle değil kanatlanıp uçurduğu sanatıyla gösterecektir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri kapsamında bu yıl koleksiyoner Mehmet Çebi ödüle layık görülürken, “vefa” ödülünün de Necmeddin Okyay’a verilmesi kararlaştırıldı. Bu yıl “kültür tarihi” ödülüne Sadettin Ökten, “sosyal bilimler” ödülüne İsmail Kara, “edebiyat” ödülüne İbrahim Tenekeci, “sinema” ödülüne Derviş Zaim, “müzik” ödülüne ise Özdemir Erdoğan layık görüldü.

Törende konuşan Erdoğan, “Sanat teorilerinin çöktüğü, sanat hırsızlıklarının yüzlere vurulduğu bir çağda yaşıyoruz. İşte bu çağda ülkemiz geleceğin sanat mevhumlarının payandalarını da temellendirecektir. Biz o sanatçıyı bekliyoruz. Beklediğimiz o sanatçı önce kendisi olacaktır. Davasını sanatıyla ifade edecektir. Vaktini ve enerjisini dünyanın iyiliği adına ürettiği eserlerle gösterecektir. Beklediğimiz o sanatçı slogan atarak kendini göstermeye çalışmayacak, başarılarıyla dünyanın en muhteşem salonlarında ayakta alkışlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Beklediğimiz o sanatçı ait olduğu milleti hor görüp sürekli şikayet etmek yerine kendi sanatını sürdürecektir. Beklediğimiz o sanatçı muhalefetini sosyal medya hesabından savurduğu siyasi polemiklerle değil kanatlanıp uçurduğu sanatıyla gösterecektir. Bu sanatçıyı benim kadar aziz milletimin de beklediğine inanıyorum. Bu sanatçı belki evimizin çocuğudur, belki bir komşumuzdur, belki bu salondadır. Her neredeyseniz gönül eri sanatçılar, bu millet estetik manada küllerinden dirilmek, yitik hazinesine yeniden kavuşmak için sizi bekliyor. Gelin ve geç kalmışlığımızı medeniyete yöneltin. Gelin Türkiye’nin gücüne birlikte güç katalım.”

“SANATÇI OLMAYI ÇOK İSTERDİM…”

Erdoğan, ayrıca Hz. Muhammed’in Abdullah bin Revaha için söylediği, “Onun sözleri, Kureyş müşriklerine ok yağdırmaktan daha etkilidir” ifadesini hatırlatarak, “İşte o gün sanatçı olmayı çok istemiştim lakin kader bize ülke hizmetini siyaset güzergâhında biçince ömrümüzü Mevlana’nın anlattığı karıncalar misali sanatçıları takip etmekle geçirdik” dedi.