Erdoğan’ın arkasından konuşulduğunu söyleyen Şamil Tayyar: Neşter derine inecek

Yayın tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe 9:23 am - Güncelleme: 18 Nisan 2024 Perşembe 9:24 am

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, yerel seçimlerden sonra parti içinde ‘Genel Başkan değişmeli’ diyenlerin olduğunu söyledi. Tayyar, Erdoğan’ın arkasından konuşanların olduğunu belirterek, “Bunu konuşanlar Cumhurbaşkanı’na bunu ifade etmişler midir? Neşterin biraz daha derine ineceğini düşünüyorum” dedi.

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, TGRT Haber’de yayınlanan Medya Kritik programına konuk oldu. Tayyar, AKP’de gerçekleşecek değişikliklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şamil Tayyar yerel seçimlerin ardından AKP içinde bir değişimin yaşanmasının beklendiğini belirtti. Tayyar, parti içinde içinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasından konuşanların olduğunu belirterek, “Genel Başkan değişikliğine kadar farklı görüşü olanlar var. Cumhurbaşkanı makamında kalsın acaba bir genel başkan değişikliği olur mu gibi konuşanlar var. Bunu konuşanlar sayın Cumhurbaşkanı’na bunu ifade etmişler midir?” dedi.

Tayyar, AKP içinde neşterin derine ineceğini ileri sürerek, “Sadece kadro olarak değil. Hem sistemle ilgili hem politikalarla ilgili” dedi.

AKP’li Şamil Tayyar: Bir sonraki hedef vekiller, TBMM ayağa kalkmalı

” ‘GENEL BAŞKAN DEĞİŞSİN’ DİYENLER VAR”

Tayyar’ın konuşmaları şöyle:

“Kongre süreciyle yeni MKYK ve kabineyi birlikte ilişkilendirebilir. Birlikte de değişebilir. Belki bakarsın 3 gün sonra da yapabilir. Mesela genel başkan değişikliğine kadar farklı görüşü olanlar var. Cumhurbaşkanı makamında kalsın acaba bir genel başkan değişikliği olur mu gibi konuşanlar var. Bunu konuşanlar sayın Cumhurbaşkanına bunu ifade etmişler midir? İhtimal vermiyorum. Onun için şunu söylüyorum. İnsanlar artık maskeli siyaseti bırakıp burada ne ifade ediyorsa Cumhurbaşkanımızla karşı karşıya gelince olduğu gibi paylaşıyor olması lazım. Eğer inanmıyorsanız kusura bakmayın Cumhurbaşkanımızın yüzüne söyleyemediğinizi arkasından konuşmayın. Burada da iki yüzlü bir tutum var.”

“NEŞTER DERİNE İNECEK”

“Hemen harekete geçer mi geçmez mi kesin hüküm kuramıyorum. Ama daha çok kendi kafasındaki takvime göre hareket eder. Yarın da olur 6 ay sonra da… Şu bir gerçek bu seçim sonucundan sonra 2019 sonrası gibi hareket etmez kanaatindeyim. 2019 yerel seçim sonucunda Genel Merkez’de kim varsa yine onlar var. 5 yıl bekleyeceğini düşünmüyorum. Çünkü önümüzdeki ilk seçim belediye başkanlığı seçimi değil. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi. Tehdit bizatihi Cumhurbaşkanımızın kendisine yönelik. O sebeple neşterin biraz daha derine ineceğini düşünüyorum. Sadece kadro olarak değil. Hem sistemle ilgili hem politikalarla ilgili”

Kaynak: TELE1