Erdoğan’ın Akşener açıklamalarına tepki yağdı: Bunları söyleyen bu ülkenin Cumhurbaşkanı

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 2:06 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 6:36 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına günler sonra yanıt verirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik İkizdere ve Çayeli’nde yapılan provokasyonu savunarak “Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler” ifadesini kullanması tepki çekti.

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize’nin İkizdere ilçesini ziyareti sırasında uğradığı sözlü saldırıyı  savunan ifadeler kullandı. Erdoğanın Akşener’in uğradığı sözlü saldırı  hakkında yaptığı konuşmaya sosyal medyada bir çok yurttaş, gazeteci ve siyasetçi tepki gösterdi.

Erdoğan’dan Akşener’e provokasyon açıklaması: Gerekeni yaptılar, daha neler olacak neler

“EN TEHLİKELİ AÇIKLAMARDAN”

Twitter hesabından paylaşım yapan Mengü, Erdoğan’ın sözlerini eleştirdi. Mengü, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı’nın siyasi hayatı boyunca yaptığı en tehlikeli ve en yanlış açıklamalar sırasında TOP 5’e girer”

“BUNLARI SÖYLEYEN BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI”

Sosyal medya platformu twitter’da yurttaşlar tepkilerini dile getirdi. Bir yurttaş paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Rize’de güzel bir ders verildi. Daha dur bakalım neler olacak neler, bunlar daha iyi günler.” “Bay Meral” İyi parti Genel Başkanı Meral Akşener için bunu söyleyen bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan..”
Gazeteci Berkant Gültekin ise yaptığı paylaşımda ”  “Burası Rize,” ne demek? Rize Anayasa’nın, hukukun geçerli olmadığı bir yer mi? “Dua et daha ileri gitmediler,” ne demek? Bir siyasetçinin başına bir şey gelmemesi için dua mı etmesi gerekiyor? “Daha neler olacak neler,” ne demek? Yapılacak olanlara dair bilginiz mi var?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Süleyman Soylu’nun hedef göstermesiyle saldırıya uğrayan gazeteci Levent Gültekin de, “Erdoğan bugün sokak saldırganlarına sadece muhalif siyasetçileri değil, hepimizi hedef gösterip şiddeti takdir ve teşvik etti. Ülkeyi bütünüyle gözden çıkarmış bir siyaset anlayışı hakim ne yazık ki” ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.
CHP’li Eren Erdem ise Erdoğan’ın sözlerine, ” Sokakları şiddete çağıranlar, Türkiye’nin değil, kendi koltuklarının derdine düşmüş kişilerdir…” paylaşımıyla tepki gösterdi.
Gazeteci Murat Muratoğlu da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine ekonomiye dikkat çekerek yanıt verdi.
CHP’li Faik Öztrak’da yaptığı paylaşımda, “Yüreği millete karşı mühürlenmiş bir dilden, elbette temiz bir söz dökülmez.” ifadelerini kullandı.