Erdoğan’ın 2019’da KYK borçlarıyla ilgili söyledikleri gündem oldu

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2022 Cuma 10:05 am - Güncelleme: 22 Temmuz 2022 Cuma 10:14 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarıyla hakkında bir gence verdiği yanıt sosyal medyanın gündemi oldu.

Üniversite öğrencilerinin KYK borçlarının geri ödemesinde yüksek oranda faiz uygulanması ve öğrencilerin tepkilerinin sosyal medyada duyurmasının ardından, birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu “KYK borçları kaldırılsın” kampanyası başlatmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da destek vererek konuyu siyasetin gündemine taşıyarak, gençlere “Faizli KYK borçlarını ödemeyin!” çağrısında bulundu. Bunun üzerine Erdoğan, kabine toplantısında konuyu gündeme alarak, KYK borçlarında faizlerin silindiğini duyurdu.

“BU SORUYA BAY KEMAL GİBİ CEVAP VERİRSEK ‘SİLDİM GİTTİ’”

“Seçim Özel” programında gençlerle buluşan Erdoğan, “Birçok öğrencinin ortak derdi olan KYK borçlarını affı veya indirimi var mı?” sorusuna şöyle yanıt veriyor:

“Bu soruya iki türlü cevap verilir, bir Bay Kemal gibi, bir Tayyip Erdoğan gibi. Bay Kemal gibi cevap verirsek ‘Sildim gitti.’ der ama benim Erdoğan gibi cevap vermem lazım. Ben 82 milyonun hakkının olduğu bir parayı korumak uğruna bunu vermem lazım.

“BUNU DA DEVLETE ÇOK GÖRMEYELİM”

Bir defa kredide iş bulduğunuz zaman faiz yok, bu borcunuzu ödemeye başlıyorsunuz, taksitleri de çok çok düşük. Biz geldik, harçları kaldırdık mı? Kaldırdık. Bizden önce vardı ama bu burs olduğu zaman ödeme yok ama kredide ödeme var. Bunu da sigortalı bir işe girdiğin andan itibaren taksitli olarak faizsiz olarak ödüyorsun.

Bunu da artık devlete çok görmeyelim ve bu da sizi rahatsız edecek bir ödeme planı değil. ‘Bana devletim okuma imkânı sağladı, ben de okudum, mezun oldum, onun kredisiyle okudum, sonra da paramı sigortalı olduktan sonra taksit taksit ödedim.’ Bunun huzuru içinde hayata atılmak çok da isabetli olur diye düşünüyorum.”

AKP’liler açıklama yaptı, KYK’da kafalar karıştı