Erdoğan’dan Suriye açıklaması: ABD’nin oradaki malum güçlerine karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz

Yayın tarihi: 15 Ekim 2021 Cuma 2:54 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2021 Cuma 5:14 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’yle ilgili yaptığı açıklamada “ABD’nin oradaki malum güçlerine karşı, rejim güçlerine karşı gerekli olan her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu konuda kararlıyız” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Taliban heyetinin Ankara ziyaretiyle ilgili de açıklama yapan Erdoğan, “Bizler her türlü desteği Afgan halkına vereceğiz.” dedi. Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun ‘siyasi cinayet’ kaygısıyla ilgili de “Bu zat bu konularda samimiyse dürüstse bu işin mercii yargıdır. Yargıya müraacat edersin, delilerini sunarsın böyle bir şey varsa yargı da bunların üzerine gider. Bu zat bu zamana kadar akşam yalan sabah yalan. Yanına şimdi birilerini toplamış onlar da yalan terörünü sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘siyasi cinayet’ çıkışı

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Suriye’de sadece kuzey değil genelinde PKK, YPG, PYD cirit atıyor. Bunların destek veren ülkelerin başında da koalisyon güçleri, Amerika geliyor. Bunların verdiği her türlü estek, mühimmat ile burada terör estiriyorlar. Bizler de mücadelemizi veriyoruz. Bir yere kadar sabrımız devam etti.

Son olarak 2 polisimiz burada şehit oldu. Zaman zaman sivillerden buralarda şehit olanları görüyoruz. Bütün bunlara karşı mücadelemiz bundan sonraki süreçte daha farklı şekilde devam edecektir. Yani bu terör örgütlerine, Amerika’nın oradaki malum güçlerine karşı, rejim güçlerine karşı gerekli olan her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu konuda kararlıyız.

TALİBAN HEYETİ: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Taliban dünyada da kabul arayışları içinde. Henüz dünyadaki ülkeler Taliban’ın durumunu kabul etmiş değiller. Arkadaşlarımızla yaptıkları görüşmelerde destekler konusunda tabii ki talepleri oldu. Bizler her türlü desteği Afgan halkına vereceğiz. Yeter ki bu yönetim uluslararası ilişkilerde, Afgan halkının haklarını korumada adil bir yaklaşım içinde olsun. Şu ana kadar Afganistan’ın alt yapısında üst yapısında çok emeklerimiz oldu, son ana kadar da sürdürdük. Bundan sonraki süreçte de eğer anlaşmalar yapılabilirse Türkiye, Katar, Afganistan bu tür adımları atabiliriz.

Taliban, Kızılay’la görüştü! Yardım istediler

“SIKINTI FALAN SÖZ KONUSU DEĞİL”

Tedbirlerimizi aldık, bundan sonraki süreçte de alıyoruz. Azerbaycan’la yapılan anlaşmaların hepsi tedbire yöneliktir. Rusya ile olan anlaşmalarımız bu konuda çok hassas. Hassasiyetimizi aynı şekilde devam ettiriyoruz. Rusya, İran, Azerbaycan’la olsun bu tür anlaşmalar bu tür krizleri yaşamayacağımızın işaretidir. İngiltere değil bir çok Batı ülkelerinde bu tür sıkıntılar devam ediyor. Hamdolsun bizim şu an böyle bir sıkıntımız söz konusu değil. Tedbirlerimizi aldık, alıyoruz. Sıkıntı filan Türkiye için söz konusu değil.

‘SİYASİ CİNAYETLER’ TARTIŞMASI

Bu zat bu konularda samimiyse dürüstse bu işin mercii yargıdır. Yargıya müracaat edersin, delilerini sunarsın böyle bir şey varsa yargı da bunların üzerine gider. Bu zat bu zamana kadar akşam yalan sabah yalan. Yanına şimdi birilerini toplamış onlar da yalan terörünü sürdürüyor. Yalan terörü estiriyorlar. Acaba biz iktidarı nasıl zaafa düşürürüz, bunun gayreti içindeler. Bizler de yargıya müracaat ederek sorgulanmasını istedik. Kimse çıksın ortaya istedik. Kim olursa olsun siyasi cinayet işlenmesine, bunun ülkemizde yer etmesine fırsat vermeyiz ama bu tür iftira atanlara da meydanı boş bırakmayız.”

İşte Taliban’ın Türkiye ziyaretinin içeriği! Çavuşoğlu açıkladı