Erdoğan’dan sonra Fahrettin Koca da depremzedelerden “helallik” istedi!

Yayın tarihi: 17 Aralık 2023 Pazar 12:04 am - Güncelleme: 17 Aralık 2023 Pazar 12:04 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 6 Şubat depremleri sırasında eksikleri olduğunu söyleyerek vatandaşlardan helallik istedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu’nda devam eden 2024 yılı Merkezi Bütçe Görüşmeleri’nde konuştu.

Fahrettin Koca, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde afet bölgesi ilan edilmesine neden olan 6 Şubat tarihli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaralarının sarılmasında yaşanan eksikliklere dikkat çekti.

Erdoğan: Adıyaman’da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik, helallik istiyorum

“HER SORUMLULUĞA YETEMEDİĞİM ZAMANLAR DA OLDU”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Şubat tarihinde Adıyaman’daki AFAD Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı konuşmasında “Adıyaman’da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için helallik istiyorum” sözlerinin ardından Fahrettin Koca da deprem sürecinde “her sorumluluğa yetemediğini” ifade ederek, vatandaşlardan helallik istedi.

Koca şu ifadeleri kullandı:

“6 Şubat sabahı ülkemiz hiç görülmemiş bir felaketle karşı karşıyaydı. Halen acılarımız taze. Bu süreçte ister istemez eksiklerimiz, noksanlarımız oldu. Sağlık Bakanı olarak, elimden gelen ne varsa, kaybedilen canların, yıkılmış şehirlerin acısını içime gömerek, gece gündüz demeden yapmaya çalıştım. Her ihtiyaca yetişemediğim, her sorumluluğa yetemediğim zamanlar da oldu. Bunlar için sizlerin huzurunda vatandaşlarımızdan helallik isterim.”

Fahrettin Koca’dan doktorlara sendikasızlaşma çağrısı!

Kaynak: TELE1