Erdoğan: Adıyaman’da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik, helallik istiyorum

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 3:24 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 4:49 pm

Binlerce kişinin deprem felaketinde öldüğü Adıyaman’da konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Adıyaman’da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için helallik istiyorum” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, deprem felaketinde yıkıma uğrayan ve binlerce kişinin öldüğü Adıyaman’daki AFAD Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yaptı.

“ADIYAMAN’DAN HELALLİK İSTİYORUZ”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Bugün 21. günü artık geride bırakıyoruz 22. gündeyiz. Büyük felaketten bu yana 10 bin artçı deprem yaşadık. Her şeyin farkındayız ve gereğini yaptığımızdan, yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava nedeniyle ilk birkaç gün Adıyaman’da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için helallik istiyorum. Adıyaman’da 16 bine yakın konteyner kuracağız. Herkese 15 bin lira taşınma yardımı yapıyoruz.”,

“HEMEN ŞİMDİ”

Erdoğan, ‘hemen, şimdi’ diyerek Adıyaman’da konut inşaatına başlayacaklarını belirterek, “İnşa edeceğimiz yeni yerleşim yerlerini jeolojik, jeofizik, jeoteknik hidrojeolojik sismo tekno teknik morfolojik incelemeler ışığında yürütüyoruz. Şehirleri ovalardan dağlara taşıyacak yeni bir yerleşim tekniği geliştiriyoruz” dedi.

 

“DALKAVUKLARA KULAK ASMAYIN”

Erdoğan,Aafette yoğun eleştirilerin hedefi olan ve son günlerde çadır satışı yaptığı için tepki ile karşılanan AFAD ve Kızılay hakkında şunları söyledi:

Bir taraftan AFAD’a saldıran, bir taraftan Kızılay’ımıza saldıran, birçok STK’larımıza saldıran bu dalkavuklara asla kulak asmayın.