Erdoğan’dan Marmaray, Başkentray ve İZBAN’a ‘Filistin’ mitingi ayarı

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 9:21 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 9:22 pm

AKP’nin ‘Büyük Filistin’ mitingi nedeniyle Marmaray, Başkentray ve İZBAN’da ulaşım ücretsiz olacak. Karar Erdoğan tarafından alındı.

Gazze gerekçe gösterilerek TRT tarafından 100. yıl etkinliklerinin ‘ertelenmesinin’ ardından, AKP’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce Atatürk Havalimanı’nda düzenleyeceği ‘Büyük Filistin Mitingi’ne de tepkiler sürüyor.

Mitingin yapılacağı gün olan 28 Ekim’de, Erdoğan’ın kararıyla İstanbul’da Gayrettepe- İstanbul Havalimanı metro hattı ile Marmaray, Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İZBAN banliyö tren seferlerinin ücretsiz olacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu kararı sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu: “Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla; 28 Ekim Cumartesi günü ‘Büyük Filistin Mitingi’nde Gazze’ye ses olacak vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması için İstanbul’da Gayrettepe- İstanbul Havalimanı metro hattı ile Marmaray seyahatleri ücretsiz olacak. Ayrıca Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İZBAN banliyö tren seferleri de bu tarihte ücretsiz hizmet verecek. Zulme karşı sesimizi en yüksek şekilde çıkarmak için bütün vatandaşlarımızı ‘Büyük Filistin Mitingi’ne bekliyoruz.”