TELE1 ekibi Bartın patlama bölgesinde! İşçilerin yakınları sinir krizi geçirdi

Yayın tarihi: 15 Ekim 2022 Cumartesi 7:49 am - Güncelleme: 15 Ekim 2022 Cumartesi 5:03 pm

Bartın Amasra’da TTK’ya ait maden ocağında patlama meydana geldi. 41 madencinin hayatını kaybettiği, onlarca işçinin ise yaralandığı bölgeye giden TELE1 ekibi, sıcak gelişmeleri an be an aktardı.

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen patlamada 41 işçi hayatını kaybetti.

TELE1 muhabiri Hazal Güven ve TELE1 kameramanı Umutcan Yitük, bölgedeki son gelişmeleri takip etmeye devam ediyor.

HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Patlama bölgesinde endişeli bekleyişleri devam eden işçilerin yakınları, acı haberi duyduklarında sinir krizi geçirdi.

“ÖNLENEBİLİR BİR FACİAYDI”

TELE1 muhabiri Hazal Güven’e açıklamada bulunan KESK ESM Genel Başkanı Cemalettin Sağtekin, “Bu tür facialarda bakanlar geliyor, açıklamalar yapılıyor. Öğleden sonra daha büyük karar vericiler burada olacak deniyor. Kimse sistemi sorgulamıyor. Bunun önlenebilir bir şey olduğunu halka anlatmak gerekiyor. Neden işçi sağlığı önemsenmiyor? İnsanlar neden bu sürecin içinde denetlemelerin dışında kalıyor? Zamanında önlemlerini almadığımız için bugün bunları yaşıyoruz. İş cinayetlerinin yüzde 98’i önlenebilir. Bu yaşanan da önlenebilir bir faciaydı” dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ DENİZ YAVUZYILMAZ: BİLİMSEL VERİLERE KARŞI KARARLAR ÇIKARTILIYOR

TELE1 yayınına bağlanan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Sayıştay’ın 2019 yılında patlama yaşanan maden ocağı hakkında düzenlediği raporun görmezden gelindiğini belirterek bu durumu eleştirdi.

Deniz Yavuzyılmaz, “Yani Ak Parti, bilimsel verilere karşı kararlar çıkarabiliyor ancak gerçek dünyada maalesef bu bilimsel gerçeklik sürüyor tedbir alınmadığında da bu şekilde acı sonuçlarını veriyor” ifadelerini kullandı.

“OCAKTA KABLOLARI TUTA TUTA YOLU BULDUK”

Bartın Amasra’da meydana gelen patlamayı olay yerinde takip eden TELE1 muhabiri Hazal Güven, patlama sırasında madende bulunan Hüseyin Poyraz isimli işçi ile konuştu. Yaşadıklarını anlatan işçi, “Başımız sağ olsun. Üzgünüz. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Maden ocağında 4 vardiyasındaydım. 6’yı çeyrek geçe bir patlama oldu. Patlama olunca 2-3 metre fırladım ve yerde buldum kendimi. Arkadaşlarımızı gördük. Üzgünüz. Yapacak bir şeyimiz yok. Biz yürüyerek çıktık. Ocakta kabloları tuta tuta yolu bulduk. Dışarı çıktık. Kendimize geldikten sonra tekrar ocağa indik. Arkadaşlarımızın yanına indik. Bize basınçlı bir hava olduğunu ve ikinci patlama etkisi olduğu söylendi. Ekiplere teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

İSİG YK ÜYESİ SELÇUK KARSTARLI: PARA CEZALARI YETERSİZ KAPATILSIN

TELE1 ekranlarında Namık Koçak’un sunduğu Forum Hafta Sonu programına katılan İSİG YK Üyesi Selçuk Karstarlı, para cezası yeterlerinin işçi sağlığı ve iş güvenliği için alınacak tedbirleri sağlamak konusunda yeterli olmadığını belirterek işçi sağlığı ve iş güvenliğini sağlamayan madenlerin kapatılması gerektiğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU TAZİYE EVİNE VE CENAZE TÖRENİNE KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle beraber Bartın maden faciasında hayatını kaybeden Rıdvan Acet’in cenaze törenine katıldı.

Bartın’da maden faciası! 28 ölü, 15 işçi yer altında