Kalın, ‘isabetsiz’ demişti, Erdoğan ‘Libya’da birkaç şehit” dedi. İddia: Bir Albay iki MİT personeli şehit oldu

Yayın tarihi: 22 Şubat 2020 Cumartesi 6:00 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2020 Pazar 5:05 pm

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Libya limanındaki Türk gemisine saldırı iddialarını doğrulamış ancak, ‘İsabetsiz, taciz atışı’ demişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir’de Kuzey Ege Otoyolu açılışında yaptığı konuşmada, Libya’da bir kaç şehidin olduğunu söyledi. Erdoğan’ın açıklamasının ardından, Albay Okan Altınay’ın Trablus Limanı’ndaki saldırıda hayatını kaybettiği, naaşının memleketinde sessiz sedasız defnedildiği iddia edildi. Albay Altınay’ın devre arkadaşları baş sağlığı mesajı yayımladı. Saldırıda iki MİT mensubunun da yaşamını yitirdiği de iddialar arasında. İddiaları yazan Yeniçağ yazarlarının hesapları ele geçirildi.

Flaş… Libya’da Türk gemisi vuruldu iddiası

KALIN SALDIRIYI DOĞRULAMIŞ AMA “İSABETSİZ BİR ATIŞ” DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hafter güçlerinin Trablus limanında bir Türk gemisine saldırıda bulunduğunu gazetecilerin sorusu üzerine doğrulamıştı. Bu konunun kabine toplantısında da gündeme geldiğini belirten Kalın, “Bir taciz atışı oldu. İsabetsiz bir atıştı. Derhal misliyle ve fazlasıyla karşılık verildi” açıklamasını yapmıştı.

ERDOĞAN: LİBYA’DA BİRKAÇ ŞEHİDİMİZ VAR

Erdoğan, “Libya’nın meşru Başbakanı ile yönetimiyle masaya oturduk, imzaları attık… Biz gayrimeşru Hafter’e karşı, ücretli, lejyoner Hafter’e karşı biz orada yönetici, kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu’ndan ekiplerimizle beraber oradayız. Mücadeleyi orada sürdürüyorlar. Tabii birkaç tane şehidimiz var. Ama birkaç tane şehidimizin karşılığında da 100’e yakın orada, o lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Kardeşlerim, şunu hiçbir zaman unutmayacağız; Şehitler tepesi boş kalmayacak” dedi.

Erdoğan, Libya’daki şehitlerin ne zaman, nerede şehit düştüğüne ilişkin ayrıntı vermedi.

Libya paylaşımları rahatsız etti…Yeniçağ yazarlarına tuhaf operasyon!

ALBAY ALTINAY’IN DEVRE ARKADAŞLARINDAN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Erdoğan’ın “birkaç tane asker”in şehit olduğu açıklamasından önce yayınladığı yazısında, “Suriye’de görevli iken Libya’ya görevlendirilen biri emekli Albay (Okan Altınay) toplam 3 kamu görevlisinin Libya’da şehit olduğu iddiası Ankara kulislerine yansıdı. İddiaya göre yönetim muhalifi Hafter’in saldırısı sonucunda şehit olmuşlar” ifadelerini kullandı.

Uğuroğlu, yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“İddiaya göre toplumsal baskıya neden olmaması için 3 kamu görevlisinin naaşları Şehit töreni ile değil normal defin töreni ile toprağa verilmiş. Bu konuda resmi makamlardan bir açıklama bekliyorum…

HABERİ DUYURAN YENİÇAĞ YAZARLARININ HESAPLARI ELE GEÇİRİLDİ

Libya saldırısında Albay Okan Altınay’ın şehit olduğu haberini Twitter’dan duyuran Yeniçağ gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak’ın twitter ve hesabın bağlı bulunduğu mail hesapları, yaptıkları Libya paylaşımı sonrasında şüpheli bir şekilde ele geçirildi. Sadece SMS onaylı açılabilen hesaplara Turkcell ve Vodafone operatörlerinden giriş onayı gelmeden giriş yapıldı.

Batuhan Çolak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Libya’da birkaç şehit var” açıklamasından sonra elimdeki bilgileri kamuoyu ile paylaşmak istedim. Sonrasında kanıtlarıyla birlikte şu mesajları twitter hesabımdan yayınladım. Albay Okan Altınay görev yaptığı gemi de Hafter güçleri tarafından hedef alındı. Bombalı saldırıda şehit düştü. Cenazesi Türkiye’ye getirildi, sessiz sedasız, törensiz toprağa verildi.Albay Okan Altınay’ın Libya’da şehit düştüğü nedense kamuoyuna açıklanmıyordu. Devre arkadaşları ve ailesi tepkiliydi. Kara Harp Okulu 1993 devresi arkadaşlarını unutmadı. Gidebilen koştu, gidemeyen çelenk gönderdi. Törensiz defin onları derinden yaraladı. Arkadaşlarının bu şekilde toprağa verilmesini içlerine sindiremediler. Oysa bir kaç gün önce gemimizin vurulduğuna ilişkin gelen haber Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a sorulmuş ‘gemimiz isabet almadı’ denilerek yalanlanmıştı. Albayımız da orada şehit düşmüştü” dedi..

“Mehmetçik ölüme gönderiliyor”

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de, “Bu basit bir hacklemenin çok ötesinde, illegal kamu gücünün de işe karıştığı bir operasyona benziyor. Sansürün çok yeni bir evresi. Sessiz kalınırsa bütün muhalifler aynı şeye hedef olacak korkarım” dedi.

Libya’daki liman saldırısında Albay Okan Altınay ve iki kamu görevlisinin öldüğü iddia edildi.