Flaş… Libya’da Türk gemisi vuruldu iddiası

Yayın tarihi: 18 Şubat 2020 Salı 3:50 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2020 Pazar 11:57 am

Libya’daki Trablus limanında silah ve mühimmat taşıyan bir Türk gemisinin Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu tarafından topçu ateşiyle vurulduğu iddia edildi. Olayla ilgili Türk yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmezken, Anadolu Ajansı’nın geçtiği haberde, “Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milisler Trablus Limanı’na roketli saldırı düzenliyor” denildi.

Facebook hesabından bir açıklama yapan Libya Ulusal Ordusu, Trablus limanında demirli bulunan, silah ve mühimmat taşıyan bir Türk gemisini vurduklarını açıkladı. Olayla ilgili henüz Türk yetkililerden resmi bir açıklama gelmedi.

Libya paylaşımları rahatsız etti…Yeniçağ yazarlarına tuhaf operasyon!

Libya Ulusal Ordusu, daha önce de ülke karasularında seyreden Türk mürettebatlı bir gemiyi alıkoyduklarını açıklamıştı.

Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni destekleyen Türkiye, bu kapsamda Libya’da askeri danışmanlar ve eğitmenler konuşlandırmıştı.

AA: HAFTER MİLİSLERİ TRABLUS LİMANI’NA RAKOTLİ SALDIRI DÜZENLİYOR

Anadolu Ajansı’nın geçtiği haberde “Libya’da başkent Trablus’un kuzeyinde bulunan ve 17 Şubat Devrimi’nin 9’uncu yıl dönümü kutlamalarının yapıldığı Şehitler Meydanı’nın hemen bitişiğinde yer alan Trablus Limanı’na Halife Hafter’e bağlı milislerce düzenlenen saldırı kentin her tarafından duyuluyor. En az 10 roketin düştüğü belirtilen Trablus Limanı’nda dün küçük gemilerle kutlama etkinlikleri gerçekleştirilmişti. Uluslararası tanınırlığa sahip Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ise henüz saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı” denildi.