Erdoğan: Göreve geldiğimizde öğrencilerin altığı burs 45 liracıktı

Yayın tarihi: 19 Eylül 2021 Pazar 12:21 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 10:10 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan kira fiyatlarıyla ilgili “Yurt konusunda Türkiye’de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin altığı burs 45 liracıktı, 45 liracık. Ya elinize dilinize dursun ya. Şu anda 650 TL’ye çıktı nereden nereye geldi ” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 76’ncı Genel Kurulu’na katılmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan ABD’ye hareketi öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan’a ’45 liracık’ tepkisi

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bizim işimiz böyle bir adaletsizlik, suistimal varsa Bakan arkadaşlarım yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Yurt konusunda Türkiye’de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Şu anda bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bay Kemal’e kalırsa ne yaparsanız yapın yediremezsiniz, çünkü onun dünyası farklı. Dikili bir ağacı yok ama yalan bunda bol. Onunla beraber hareket eden bazı medya grupları var, onlar karalama kampanyasını sürdürüyor. Hiç bir dönemde olmadığı kadar yoğun şekilde yalan atıyor, bir senede bu sorunu bitirecekmiş. Bu kadar abartılacak kadar sorun yok ki, ne abartıyorsun. Dün yine sözcüsü bir şeyler söylüyor. Söylediği ne? Yine yalan. Çiftçi battı diyor. Ben bir gün önce şeker pancarı ile ilgili fiyat açıkladım. Yüzde 25 şeker pancarına zam yaptık. Adam çıkıyor yalanın daniskasını atıyor. Benim vatandaşım ne diyor? Gayet memnun. Şehirleri dolaşıyorum, nerede ne var görüyoruz.

‘Barınamayanlar’ bu geceden itibaren sokakta yatıyor

“ÖĞRENCİLERİN ADLIĞI BURS 45 LİRACIKTI”

Göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin altığı burs 45 liracıktı, şu anda 650 TL’ye çıktı. Harçlarla ilgili uzun yılların sorunuydu, bu harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık. Şu anda da atacağımız adım şu, özellikle Ticaret Bakanımın sorunu yoğun olacak, zincir marketler başta olmak üzere marketlerdeki denetimleri ciddi şekilde sürdürmek vesilesiyle fiyat farklılıklarının üzerine gitmek suretiyle fiyat farklılıklarını süratle kaldıracağız. ABD dönüşü işin üzerine kendim de gitmek suretiyle ilgileneceğiz.

CHP’Yİ HEDEF ALDI: NE ABARTIYORSUN

Özellikle yurt konusunda, bir defa Türkiye’de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Şu anda bizim bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bizden önceki dönemlerde yurt söz konusu değildi. Bunları biz yaptık. Gayet de lüks yurtlar yaptık. Bu konuda da yurtlarımızla iftihar ediyorum. Kredi Yurtlar Kurumumuzun attığı adımlarla da iftihar ediyorum. Bay Kemal’e kalırsa, Bay Kemal’e ne yaparsanız yapın yediremezsiniz. Çünkü onun dünyası farklı. Dikili bir taşı, ağacı yok. Ama yalan mı, aman Yarabbi, bunda bol. Onunla beraber hareket eden bazı medya grupları var. Onlar devamlı karalama kampanyasını da sürdürüyorlar. Ne yaparlarsa yapsın kervan yürüyor. Hiçbir dönemde olmadığı kadar öyle bir yalan atıyor ki; bir sene içerisinde bu sorunu bitirecekmiş. Zaten böyle abartılacak sorun yoktur. Ne abartıyor? Şu anda bizim üniversite öğrencilerimize yönelik atılan bu adımlar hiçbir dönemde atılmış değil. Gayet başarılı şekilde yürüyor.

Öğrenciler, Erdoğan’ın ‘lüks’ dediği yurtlardan kareler paylaştı

Dün baktım yine sözcüsü bir şeyler söylüyor. Söylediği ne? Aman yarabbi yine yalan, yine yalan. Diyor ki ‘çiftçi battı.’. Ben daha bir gün önce şekerpancarı ile ilgili fiyat açıkladım. Açıkladığım fiyat ne? Yüzde 25 şeker pancarına biz zam yaptık. Çaydaki zam enflasyonun çok çok üzerinde fındık da hakeza öyle. Bütün bunlar birer gerçekken adam çıkıyor, yalanın daniskasını atıyor. Ben de diyorum ki bu yalancılara değil, benim vatandaşım ne diyor? Benim vatandaşım ise gayet memnun”

Akit, kira artışlarındaki ‘sırrı’ çözdü! Bir el piyasanın ayarlarıyla oynuyor

SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

Görevlendirdiğimiz arkadaşlar çalışmalarını başka bir noktaya getirdiler. ABD dönüşü kendilerini de dinleyeceğiz. Sonra da yolumuza yürüyeceğiz. İnşallah 2023 seçimlerine girerken çok daha başka şekild egirelim, Türkiye’nin beklediği sistemi yakalamış olalım. Meclis şu anda kapalı, açıldığı anda da inşallah yaptığımız çalışmayı uzatmadan Meclis’e göndereceğiz, ve müzakerelere başlamış olacağız.”