‘Barınamayanlar’ bu geceden itibaren sokakta yatıyor

Yayın tarihi: 19 Eylül 2021 Pazar 10:02 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 10:14 am

Türkiye genelinde artan kira fiyatları, başta öğrenciler olmak üzere bütün yurttaşları zor durumda bıraktı. Yurttaşların cebini zorlayan kira fiyatlarını ‘Barınamıyoruz Hareketi’ sokakta yatarak protesto edecek.

Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber artışa geçen kira fiyatları yurttaşları zorlamaya devam ediyor. Bazı ev sahipleri kendilerini emlakçı olarak tanıtıp komisyon isterken bazı fırsatçılar da bir balkonu odaymış gibi kiraya verdi.

Artan kiralar ve talebe yetişecek kadar evin bulunmaması nedeniyle öğrenciler, pansiyon ve yurtlara yöneldi. Bu konaklama alanlarının hali ise perişan. Penceresi olmayan ve içeriye tek kişilik bir yatak ile dolabın anca sığdığı bir odanın fiyatı 900 lira. İyi şartlarda kalmak isteyen öğrencilerin aylık minimum 2 bin 500 lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Tüm bu koşulları protesto eden yurttaşlar ise ‘Barınamıyoruz Hareketi’ni kurdu. Hareket, kira fiyatları başta olmak üzere yurt ve pansiyon ücretlerini de protesto ediyor.

Barınamıyoruz Hareketi’nin sosyal medya hesabından paylaşılan videoda, kira fiyatları bu gece itibariyle sokakta  kalacakları duyuruldu. Videoya “Sesimizin duyulması için bize başka seçenek bırakmadılar. Ama artık bizi görmezden gelemeyecekler.  Yarından itibaren #barınamayanlar her gece sokakta yatıyor. Çağrılar için bizi takip edin.” notu düşüldü. 

“Barınamıyoruz” diyen üniversiteliler eyleme başladı: Bu gece dışarda yatacaklar

Üniversite öğrencilerinin ev çilesi: Mezar gibi daireye 900 tl kira