Erdoğan’dan ‘katil’ ve ‘terörist’ dediği Esad’a: Gelişmelere göre bir araya geleceğiz

Yayın tarihi: 5 Ocak 2023 Perşembe 6:17 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2023 Perşembe 6:23 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Katil’ ve ‘terörist’ dediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşebileceğini söyledi.

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’ndaki konuşmasında erken seçim sinyali veren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Suriye Devlet Başkanı Beşaar Esad ile bir araya gelebileceğini söyledi. Erdoğan, geçmişte birçok kez Esad’ın kimyasal gazlar ile Suriye’de çocukları öldürdüğünü,  cuma namazı çıkışı insanları şehit ettiğini söylemişti.  Erdoğan, Esad’a ‘katil’ ve ‘terörist’ diyerek Suriye’deki kriz hakkında ikili görüşmeyi reddetmişti. Erdoğan, bugünkü konuşmasında ise şunları sarf etti:

“Bu sabah Putin’le bir görüşmem oldu. Rusya-Ukrayna savaşını ele aldık. Bunun yanında bölgede neler yapabileceğimizi konuştuk, Suriye’deki gelişmeler… Rusya-Türkiye-Suriye olarak savunma bakanlarımızın bir araya gelişleriyle bir süreç başlattık. Dışişleri bakanlarımızı üçlü olarak bir araya getireceğiz. Daha sonra da gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz. Derdimiz bölgedeki sükuneti sağlamak, bölgede barışı egemen kılmak”

ERDOĞAN GEÇMİŞTE NELER DEMİŞTİ? “MEN DAKKA DUKKA”

Erdoğan, ‘katil’ dediği Esad’a Arapça seslenmişti. Erdoğan, ‘kötülük eden kötülük bulur’ anlamına gelen ‘men dakku dukka’ sözlerini partisinin yıllar önceki grup toplantısında söylemişti. Erdoğan’ın Esad’a seslenişi ve başka yerlerdeki bazı konuşmaları kısaca şöyle:

“Gittiğin yol yol değildir, daha fazla kana akıtmadan bu yanlış yoldan dönmesini bir kez daha tavsiye ediyoruz. Buradan AK Parti grubundan Beşar Esed’e bir kez daha kendi silinden sesleniyorum, “Ya Beşar men dakka dukka”

“Esed rejimini destekleyenler yanlış yapıyor”

“Klor gazını kullanan katil Esad, bir milyona yakın insanı öldürdü”

“50’yi aşkın yavrular şehit edildi ey katil Esed bunların ahından nasıl kurtulacaksın”

“Esad’ı bir siyasi olarak kabul etmiyorum. O devlet terörü estiren bir teröristtir”

 

“Kabile devletlerinin işidir” diyen Erdoğan’dan erken seçim sinyali