“Kabile devletlerinin işidir” diyen Erdoğan’dan erken seçim sinyali

Yayın tarihi: 5 Ocak 2023 Perşembe 2:26 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2023 Perşembe 3:59 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Seçim tarihini belki güncelleyeceğiz” dedi. Erdoğan, erken seçimlerin ‘kabile devletlerinin’ işi olduğu söylemişti.

Erken seçim tartışmaları devam ederken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni bir açıklama geldi. Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, “Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

İKTİDARDAN PEŞ PEŞE ERKEN SEÇİM SİNYALİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da Nisan ayının ilk haftasını işaret ederek “Nisan başına kadar yapılacak bir erken seçime biz de destek veririz böyle bir karara. Ama nisanın ilk haftasından sonra yapılacak bir erken seçime, yani bir siyasi mühendislik eseri olan yeni seçim kanununun yürürlüğe girdiği tarihten sonraki erken seçime biz destek olmayız.” açıklamalarının ardından iktidardan peş peşe erken seçim sinyalleri geldi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum geçtiğimiz günlerde seçim için nisan ayını işaret etti. Uçum, ‘en erken 9 Nisan’ derken, Şentop da ‘6 Nisan’dan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum’ açıklamasında bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan,  dün de ‘erken seçim’ ile ilgili sorulan bir soruya, “Sular durulmadan olmaz. Kamuoyunda ne konuşulursa hepsi gündemimize girer.” yanıtını verdi.

ERKEN SEÇİME KAPILARINI KAPATLIMIŞTI

Daha önce defalarca seçim için Haziran 2023’ü işaret eden Erdoğan, “Bunlar hala avara kasnak gibi dönüp dönüp duruyorlar. Yok böyle bir şey, olmayacak böyle bir şey. Seçim zamanında yapılacak. Türkiye, seçimlerin zamanında yapılması olayını yaşayacak. O tarih de Haziran 2023’tür.” demişti.

Erdoğan, bir başla açıklamasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Bay Kemal erken seçim olmayacak. Kendini Haziran 2023’e hazırla” demişti.

 

Mehmet Uçum ve Şentop seçim için neden Nisan ayını işaret etti?

Erdoğan’dan erken seçim açıklaması