Erdoğan’dan Kamu İhale Kurulu yönetimine atama

Yayın tarihi: 27 Nisan 2020 Pazartesi 7:37 am - Güncelleme: 27 Nisan 2020 Pazartesi 7:39 am

Kamu İhale Kurulu Başkan, İkinci Başkan ve üyeliklerine yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre; Kamu İhale Kurulu Başkanlığına Hamdi Güleç, İkinci Başkanlığına Osman Duru, üyeliklerine ise Ahmet İhsan Şatır, Oğuzhan Yıldız, Osman Şahin, Necmi Keskinsoy, Mehmet Bıçkıcı, Selami Korkmaz ve Halil Yılmaz atandı.

AKP’den Saray’a 2 atama daha!

HAMDİ GÜLEÇ KİMDİR?

Hamdi Güleç hukuk kökenli bir bürokrattır. 28 Şubat sürecinde hakimlikten istifa ederek serbest avukatlık yapmaya başladı.

1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1989 yılında Ankara İdari Yargı Hakim Adayı olarak göreve başladı.

Ankara İdare Mahkemesi Hakimi ve Danıştay Tetkik Hakimi olarak çalıştı. Kamu görevinden ayrıldığı 1997 yılından sonra serbest avukatlık yaptı.

Memur olarak işe başlayan damada kıyak atama

2006 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Hukuk İşleri Başkanlığına atanarak kamu görevine geri döndü. 2007 yılında Kanunlar, Kararlar ve Hukuk İşleri Başkanı olarak naklen Cumhurbaşkanlığı’na geçti ve Kamu İhale Kurulu Üyeliğine atandığı tarihe kadar bu görevini sürdürdü. 2012 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamu İhale Kurulu Üyeliğine atandı.

Güleç, 2016 yılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamu İhale Kurulu Başkanı olarak atandı. 27 Nisan 2016 tarihinde yapılan yemin töreninin ardından göreve başladı.

AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu’ndan, kayınbiraderine atama kıyağı