Erdoğan’dan İsveç ve Finlandiya’ya: Yorulmasınlar

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 8:16 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 1:23 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO üyeliklerini müzakere etme amacıyla  İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanları’nın Türkiye’ye gelmesine ilişkin olarak “Ha pazartesi Türkiye’ye geleceklermiş kusura bakmasınlar yorulmasınlar” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, bir gazetecinin İsveç ve Finlandiya dışişleri bakanlarınım Türkiye’ye gelmesine ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:

“Her iki ülkeyle ilgili de gerçi bu aralar Dışişleri Bakanları arasında bazı görüşmeler yapıldı. Fakat çok net samimi bir şeyi söylemem lazım. Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık ve net tavrı söz konusu değil. Kaldı ki bu süreç içerisinde bu terör örgütlerine karşı biz karşıyız deseler bile ki teslim etmeleri gereken teröristleri teslim etmeyeceklerine dair açıklamaları var. Velev ki teslim edeceklerini dahi söyleseler bile biz şuna inanırız bir delikten  müslüman iki kez sokulmaz. Daha önce Yunanistan NATO’dan çıkmıştı o dönemin yönetimi tekrar Yunanistan’ın NATO’ya girmesini sağlamıştı. Milletime sesleniyorum NATO’nun en önde gelen ülkeleri Yunanistan’a her türlü desteği veriyor mu veriyor. Yunanistan’da üstler kuruyorlar mı kuruyorlar. Biz bunlara nasıl inanacağız. İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezi. Parlamentolarında teröristleri getirip orada bunları konuşturuyorlar. Özel davetler çıkartıyorlar. Hatta PKK yanlısı teröristler var parlamentolarında. Biz bunların neyine güveneceğiz.

NATO İÇİN EVET DEMEYİZ

Ha pazartesi Türkiye’ye geleceklermiş bizi ikna etmeye mi gelecekler?  Kusura bakmasınlar yorulmasınlar.  Her şeyden önce Türkiye’ye yaptırım uygulayanların bir güvenlik örgütü olan NATO’ya girmelerine evet demeyiz. O zaman NATO güvenlik örgütü olmaktan çıkar o zaman teröristlerin temsilcilerinin yoğunlaştığı bir yer haline gelir. Buna evet demek mümkün değil. Bir sokulduğumuz yerden bir daha sokulmayız.”

 

İsveç ve Finlandiya’dan Türkiye’ye NATO nispeti: İade etmeyeceğiz