Erdoğan’dan ikinci başvuru: Kılıçdaroğlu’nun ifadesi alınsın

Yayın tarihi: 28 Ekim 2021 Perşembe 10:53 am - Güncelleme: 28 Ekim 2021 Perşembe 5:30 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan avukatı aracılığıyla ‘siyasi cinayetler‘ iddiaları için tekrar dilekçe verdi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadesinin alınmasını talep etti.

Daha önce ‘siyasi cinayetler’ iddiasına ilişkin başsavcılığa dilekçe veren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Önce Erdoğan’ı dinleyin” yanıtının ardından yeni bir adım attı. Avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeni bir başvuruda bulundu.

Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi’nin aktardığına göre, Kılıçdaroğlu’nun, iddiasına gerekçe olarak gösterdiği Erdoğan’ın konuşmalarının izah edildiği dilekçede, “Sonuç olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurulması için lüzumlu usuli işlemlerin, iddiaların vehameti de dikkate alınarak ivedilikle yerine getirilmesi talep edilmiştir” denildi.

“ERDOĞAN’IN SÖZLERİ BAĞLAMINDAN KOPARILDI”

Erdoğan’ın başvurusunda, “Sayın Cumhurbaşkanı’mız, 50 yıla yaklaşan siyasi hayatının hiçbir evresinde şiddete ve türevlerine tolerans göstermemiş, barışçıl, meşru ve demokratik siyaset tarzını siyasi yolculuğunun temel referansı olarak belirlemiştir. Bu nedenle sayın Cumhurbaşkanımızın bir kısım beyanlarını bağlamından kopararak, siyasi cinayet iddialarının dayanağı olarak göstermek, gerçekçi, sorumlu ve makul bir yaklaşım olmadığı gibi, iyi niyetle de bağdaşmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Kılıçdaroğlu’nun başvurusunda dile getirdiği konuşmalara yer verilen başvuruda, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bir kısım beyanlarını bağlamından kopararak siyasi cinayet iddialarının dayanağı olarak göstermek, sorumlu ve makul bir yaklaşım olmadığı gibi, iyi niyetle de bağdaşmaktadır” denildi.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘siyasi cinayet’ çıkışı

“ÜÇ YIL ÖNCEKİ KONUŞMAYI DAYANAK GÖSTERMEK SORUMSUZLUK”

Erdoğan’ın 16 Aralık 2018 tarihinde yaptığı konuşmada kullandığı ifadelere atıfta bulunulan dilekçede şöyle denildi: “Yaklaşık üç yıl önceki bir konuşmayı, bugünlerde dile getirerek siyasi cinayet iddialarının dayanağı olarak göstermek, korku ve paniğe neden olabilecek, toplumun huzurunu bozabilecek iddiaların ne kadar sorumsuzca dile getirildiğini göstermesi açısından dikkat çekicidir.

‘Siyasi cinayet’ iddiasına soruşturma açıldı, Soylu’dan açıklama geldi

Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun dilekçesinde yer alan konuşmaları hatırlatılan dilekçede, “bunların hiçbirinde siyasi şiddeti çağrıştıracak bir unsur bulunmadığı” belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Siyasi cinayet iddialarına muhalefetin iktidarı eleştirmesi, uyarması ne kadar meşru ise Sayın Cumhurbaşkanı’mızın muhalefeti eleştirmesi ve uyarması da o kadar meşrudur. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın, muhalefete ve muhalefet liderlerine yönelik olarak halkın gösterdiği ve şiddet içermeyen demokratik tepkileri tasvip ve takdir etmesi de hukuk dışı bir çağrı olarak nitelendirilemez.”

Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı: Önce Erdoğan’ı dinleyin

“İVEDİLİKLE KILIÇDAROĞLU’NUN BİLGİSİNE BAŞVURULSUN”

Erdoğan, dilekçesinde Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurulmasını talep etti ve şöyle dedi:

“Kaldı ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili sıfatını haiz olması hasebiyle ceza hukuku bağlamında kamu görevlisi de sayılmaktadır. Dolayısıyla bildiklerini varsa elindeki belge ve delilleri, herhangi bir şart ileri sürmeksizin yetkili makamlarla paylaşması yasal bir zorunluluktur. Bu nedenle 15.10.2021 tarihli dilekçesinde bu yükümlülüğünü yerine getirmek için ileri sürdüğü koşulların hiçbir hukuki dayanağı bulunmamaktadır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurulması için lüzumlu usuli işlemlerin iddiaların vehameti de dikkate alınarak ivedilikle yerine getirilmesi talep edilmiştir.”

Erdoğan’ın avukatları, ‘siyasi cinayet’ iddiasına ilişkin başsavcılığa başvurdu!