Erdoğan’dan flaş ABD açıklaması: Her an her türlü dayanışmamız olabilir

Yayın tarihi: 19 Şubat 2020 Çarşamba 1:55 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2020 Çarşamba 2:02 pm

Partisinin Meclis Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Erdoğan ile İdlib konusunda birlikte çalışıyoruz” açıklamasıyla ilgili, “Her an her türlü dayanışmamız olabilir” dedi.

Erdoğan: İdlib’de bir harekât an meselesi

İdlib’de devam eden krize ilişkin yaptığı açıklamada “Ne pahasına olursa olsun İdlib’i hem Türkiye hem de bölge halkı açısından güvenli bir yer haline dönüştürmekte kararlıyız” diyen Erdoğan, Trump’ın İdlib açıklamasına da yanıt verdi. Erdoğan, ABD ile “Her an her türlü dayanışmamız olabilir” ifadelerini kullandı.

DARBE İDDİALARINA YANIT

Erdoğan, yeni darbe hazırlığı olduğu iddialarına şöyle yanıt verdi:

“Bu ülke 15 Temmuz’u yaşadı. 15 Temmuz’u yaşatanlara da gereken cevabı benim milletim verdi. Bundan sonra da böyle bir şeyde bunlar bunun katbekat fazlasıyla bedelini öderler. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunun bir defa adını bile anmak bize haramdır.”

GEZİ DİRENİŞİ DAVASINDA VERİLEN KARAR

Erdoğan, Gezi direnişi davasında verilen beraat kararıyla ilgili gelen soruya, “İşine gelen yargının verdiği olumlu karara, ‘Yargı iyi karar verdi’ derken, işlerine gelmeyen karar için niçin yargıyı eleştirme yoluna gidiyorlar. Yargı bir kısmını tahliye etti, Kavala ile ilgili de bu kararı verdi. Saygı duymaları lazım” yanıtını verdi.

Rusya’dan Erdoğan’a jet uyarı: En kötü senaryo olur