Erdoğan’dan Cumhuriyet’in 100. yılında AKP propagandası!

Yayın tarihi: 29 Ekim 2023 Pazar 7:42 pm - Güncelleme: 29 Ekim 2023 Pazar 8:23 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıl dönümünde Vahdettin Köşkü’nde konuştu. Erdoğan, Cumhuriyet’in ilk yıllarıyla bugünleri kıyaslayarak AKP propagandası yaptı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 100’üncü yılı, ülkenin dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kutlamalar kapsamında Vahdettin Köşkü’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Cumhuriyet’in kurulduğu ilk yıllarla bugünleri kıyaslayarak AKP iktidarının projelerinin propagandasını yaptı.

Öte yandan Erdoğan, yeni Anayasa’ya mesajı vererek, “Gazi Mustafa Kemal’in hayallerini gerçekleştirmiş bir kadro olarak Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Cumhuriyetimizin ikinci asrına girmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde en büyük hedefimiz, demokrasimizi darbe anayasası utancından kurtarıp, Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşına yakışır sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya kavuşturmaktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın, 19.23’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan Cumhuriyet’in 100. yıl hitabı şöyle:

*Aziz milletim, kıymetli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan insanların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha yürekten tebrik ediyorum. Millet olarak bugün gerçekten farklı bir gurur ve heyecanı yaşadık, yaşıyoruz. 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiğimiz Cumhuriyet’imiz bugün ilk asrını tamamlayıp, adına Türkiye Yüzyılı dediğimiz ikinci asrına yelken açıyor. Şanla, şerefle kutladığımız Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yılı ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.

*Kurtuluş Savaşı’mızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm gazilerimizi, Meclis’imizin ve ordumuzun tüm kahraman mensuplarını şükranla yâd ediyorum.

*Bugün 100. yaşına ulaşan Türkiye Cumhuriyeti ulu bir çınar misali gözleri kamaştırmaya devam ediyor. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yaşını güçlü, zengin ve köklü bir birikime sahip olmanın guruyla kutluyoruz. Reddi miras yapmıyor, şanlı mazimizin her safhasını bağrımıza basıyoruz. Geçmişten sadece ibret değil kuvvet de alırız. Bugün 100’üncü yılını idrak ettiğimiz Cumhuriyet, hem iftihar hem de ilham kaynağıdır.

*Gazi Mustafa Kemal Kurucusu olduğu Cumhuriyeti bakın nasıl anlatıyor, ‘Cumhuriyet bedava kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık’. Gazi’nin dediği gibi, Cumhuriyet binlerce vatan evladının canı kanı ve fedakarlığı üzerinde ilan ve inşa edilmiştir. Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen milletimiz, istiklaline kastedenlere karşı başlattığı milli mücadeleyi zaferle taçlandırmış ve ardından Cumhuriyeti kurmuştur.

“TÜRKİYE KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR”

*Gazi’nin ifadesiyle, ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olmaktır.’ Cumhuriyet tam manasıyla bu vasfını bizim dönemimizde kazanmıştır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, Gazi’nin arzu ettiği biçimde kimsesizlerin kimsesi olan bir ülkedir. Bu tavrımızı daha önce Kore, Kıbrıs, Irak, Libya, Yemen ve son olarak Karabağ’da gösterdik. Bugün de aynı dirayetli duruşu Gazi’nin ‘Kimse el süremez’ dediği Gazze ve Filistin için Gazze halkına yardım etmeye çalışıyoruz. Dün 1,5 milyonu aşkın insanın katılımıyla gerçekleşen Filistin mitingi bunun bir parçasıydı. Tarih şuuru olmanın Gazi’nin mücadelesini bilmeyen birileri farklı niyetler arasa da biz dün sadece Filistin ile dayanışmamızı göstermekle kalmadık. Bu mitingle gönül coğrafyamızın tamamına teşmil ettiğimiz istikbalimizi koruma kararlığımızı bir kez daha tüm dünyaya duyurduk.

ERDOĞAN’DAN AKP PROPAGANDASI

*100 yıl öncesinde 12 bin öğretmene sahip Türkiye, bugün ise 1 milyon 67 bin öğretmenle evlatlarına hizmet veriyor. Sağlıkta hastane ve yatak sayımız 1923’te 12 bini bulmazken, 2002 yılında 164 bine bu yıl ise 268 bine yükseldi. Türkiye 1928 yılında sadece bin civarında hekime sahipken, 2002 yılından 92 bin günümüzde 194 bin hekimle vatandaşlarına hizmet veriyor. Adalette 1923 yılında yaklaşık 2 bin hakim ve savcıyla adli hizmetler yürütülürken, 2002 yılında bu sayı 9 bini bugün ise 24 bini buldu. Ulaştırmada 1923’te toplam karayolu uzunluğumuz 18 bin km iken köprü sayımız 942’tü. Aradan geçen 70 yılın ardından karayolu mesafemiz 2002’de 63 bin km’ye çıkabildi. Bugün ise 71 bin km’yi bulan uzunluğa sahip bir karayolu ağımız var.

*’Millete efendilik yoktur, hizmet vardır’ inancıyla tam 21 yıldır, mensubu olmaktan iftihar ettiğimiz aziz milletimize hizmet ediyoruz. Efendi değil, hizmetkarız. Eğitimde, sağlıkta, adalette, ulaştırmada dev adımlar attık.

*Sadece yakın dönemde hafızamızı yokladığımızda, İstanbul Havalimanı’ndan Avrasya Tüneli’ne, Asrın Projesi Marmaray’dan dünyada ilk 5’3 giren Yusufeli Barajı’na, Türkiye’nin ilk otomobili TOGG’dan, dünyanın ilk SİHA gemisi TGC Anadolu’ya… İnşallah İspanyollarla tekrar bir anlaşma yapacak ve bunun (TCG Anadolu) bir üst versiyonunu ülkemize kazandırmak suretiyle uçak gemisi sayımızı 2’ye çıkartacağız. Her biri milletimizin gurur abidesi olan eserleri, Cumhuriyetimizin yıl dönümlerinde hizmete almaya önem gösterdik. Ülkemizi devler ligine çıkardık.

ANAYASA MESAJI

*Gazi Mustafa Kemal’in hayallerini gerçekleştirmiş bir kadro olarak Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Cumhuriyetimizin ikinci asrına girmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde en büyük hedefimiz, demokrasimizi darbe anayasası utancından kurtarıp, Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşına yakışır sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya kavuşturmaktır.

*Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutladığımız bu tarihi günde bir kez daha tüm dünyaya Vahdettin Köşkü’nden ilan ediyoruz: Türkiye Cumhuriyeti’nin mesut, muvaffak ve muzaffer olmasının’ önüne hiçbir emperyalist güç geçemeyecektir.

*Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak 40 yılı aşan siyasi hayatımızın her safhasında olduğu gibi inşallah bundan sonra da Türkiye’ye ve Türk milletine aşkla hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

Milyonlar meydanda! En şanlı bayram, en kutlu gün… Cumhuriyet 100 yaşında