Erdoğan’dan Bodrum’da kişiye özel gibi değerlendirilen ‘orman’ kararı

Yayın tarihi: 27 Ocak 2023 Cuma 11:06 am - Güncelleme: 27 Ocak 2023 Cuma 11:10 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete‘de yayınlanan karar doğrultusunda Muğla’da bir alan orman sınırı dışına çıkarıldı. Dışarıda bırakılan alanda yer alan lüks villanın kime ait olduğu bilinmezken, karar ‘kişiye özel’ olarak değerlendirildi.

Resmi Gazete’de yer alan karar doğrultusunda Bodrum Göltürkbükü’ndeki ormanlık alanın bir bölümünün orman sınırı dışında bırakılması dikkat çekti. Bodrum ilçesine bağlı Göltürkbükü’nde 104 ada 2-A parselde bulunan alan yalnızca 117 metrekare.

Sözcü’nün haberine göre; bu alanda, Türkiye’nin en pahalı gayrimenkul projelerinden biri olan The Residence at Mandarin Oriental projesindeki bir villa yer alıyor. Ancak, Erdoğan’ın imzasıyla ormanın dışında bırakılan alandaki villanın kime ait olduğu bilinmiyor.

The Residences at Mandarin Oriental adlı proje ise Vedat Aşçı’nın sahibi olduğu Astaş Holding tarafından inşa edildi. Mandarin Oriental Hotel Grubu tarafından işletilen projede bir otelin yanı sıra 98 villa ve 116 rezidans bulunuyor.

Resmi Gazete kararıyla 2,19 milyar TL’lik elektrik şirketi kuruluyor