Erdoğan’dan Bakan Nebati’ye konuşma yasağı

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 7:37 am - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 7:38 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye tepki toplayan açıklamaları nedeniyle ‘konuşma’ uyarısı geldiği iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kabine toplantısında tartışmaya neden olan, dar gelirlilerle ilgili “Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar” sözleri Erdoğan’ı rahatsız etmişti.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Erdoğan’dan Nebati’ye bu kez de “konuşma” uyarısı geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP’nin Kızılcahamam kampında yaptığı sunumda, “Çarklar dönüyor. Büyümeyi tercih ettiğimiz için büyüme rakamları iyi geliyor, büyüme istihdama da olumlu olarak yansıyor. Ama biz dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik gelirlerini artırıcı düzenlemeler yapıyoruz. Böylece onları enflasyonun karşısında korumaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Kamuoyunda büyük tepki toplayan açıklama “Dar gelirlilerin ezildiğinin itirafı” olarak yorumlandı.

“AÇIKLAMALARI TARTIŞMA YARATIYOR”

İddialara göre, kabine toplantısında Nebati’nin sosyal medya paylaşımları da tartışma konusu oldu. Erdoğan’ın Nebati’ye, “Açıklamaların her biri tartışma yaratıyor” diyerek “tepki gösterdiği” de konuşuluyor.

Anket Bakan Nebati’yi doğruladı! AKP zenginlerin partisi