Anket Bakan Nebati’yi doğruladı! AKP zenginlerin partisi

Yayın tarihi: 7 Haziran 2022 Salı 12:01 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2022 Salı 1:10 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin önceki gün “Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor” ifadeleri ‘Çarkların patronlar için döndüğünün itirafı” olarak yorumlanmıştı. Metropoll’ün “Sizce Ak Parti, zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisi mi, yoksa yoksulların partisi mi?” anketi Bakan Nebati’yi doğrular nitelikteydi. Ankete katılanların yüzde 55’i, “Zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisidir” yanıtını verdi.

Nureddin Nebati, önceki gün AKP’nin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı sunumda “Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor” demişti. HDP’li Garo Paylan, “Bakan Nebati utanmadan, çarkların dar gelirliler hariç yalnızca patronlar için döndüğünü itiraf etmiş. Yazıklar olsun!” diye tepki göstermişti. CHP’li Burhanettin Bulut da, “Sistemin özeti: Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin” ifadelerini kullanmıştı. Sözleri tepki çeken Bakan Nebati, ardından yeni bir açıklama yaparak, “Gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızın alım gücünü korumak için yoğun çaba sarf ediyoruz” diye konuşmuştu.

Metropoll Araştırma şirketi 2022 yılının Haziran ayı anketinde vatandaşlara “Sizce AK Parti, zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisi mi, yoksa yoksulların partisi mi?” diye sordu. Ankette çıkan sonuç dikkat çekti.

Son seçim anketi MetroPOLL’den! Erdoğan’a kötü haber

YÜZDE 55 ‘AKP ZENGİNLERİN PARTİSİ’ DEDİ

Bu soruya katılan yurttaşların yüzde 55’lik kısım “Zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisidir” yanıtını verdi. “Yoksulların partisidir” diyenlerin oranı yüzde 31.9, “Fikrim yok” diyenlerin oranı ise yüzde 13.1’de kaldı.

MetroPoll kurucusu Özer Sencar yaptığı paylaşımda, “Haziran 2021 araştırmasında sorduğumuz “AK Parti zenginlerin partisi mi yoksa yoksulların Partisi mi?” sorusuna seçmenlerin yüzde 55 zenginlerin partisi olduğunu söylüyor” ifadeleriyle sonucu açıkladı.