Erdoğan’dan ‘Adana Mutabakatı’ açıklaması

Yayın tarihi: 25 Ocak 2019 Cuma 12:28 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2019 Cuma 12:28 pm
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da aday tanıtım toplantısında konuşuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Hiçbir zaman darbecilerle yan yana olmadık ve bundan sonra da olmayacağız, dünyanın neresinde bir darbeci varsa biz onların karşısındayız.

-Dünyanın neresinde darbe varsa biz onların karşısındayız. Mısır’da Mursi’ye darbe yaptılar. O günden bugüne darbe yapanlarla görüşmedik. Şimdi Venezuella’da. Yine karşısındayız.

-Şimdi seçim döneminde birileri gelecek size Erzurum’a hizmet getirilmediğini söyleyecek. Siz onlara ne diyeceksiniz Erzurum’un diliyle söyleyeyim mi? ‘Ele diyisen de gardaş ya ele değilse’ Bu hizmetleri böyle anlatacaksınız.

ADANA MUTABAKATI

-Bize sınır, sınırdaş olan kardeşlerimizin hakkını huzurunu koruma çabalarımıza engel olmak için 40 takla atıyorlar. Bizi birilerinin davet etmesine gerek yok. Biz 1998’de Adana Mutabakatı’yla zaten bunu imza altına aldık. Bu imza Türkiye’nin herhangi bir olumsuz gelişmede o topraklara girmesinin önünü açıyor. Terör örgütü mensuplarının da bize teslimini gerektiriyor. Adana Mutabakatı ‘Baba Esed’ döneminde atılmış imzalardır ve onunla birlikte bu yolculuk devam ediyor. Ve bundan sonra daha kararlı devam edecek.

Erdoğan: ‘Adana mutabakatı uygulanmalı’ dedi nedir bu Adana mutabakatı?