Erdoğan’dan Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül’e yeni parti tehdidi

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2019 Cuma 12:13 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2019 Cuma 3:30 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda buluştu. Burada konuşma yapan Erdoğan, “AK Parti sırça köşklerde siyaset yapan, halka tepeden bakan siyasetçilerin yeri değildir. Aksini düşünen varsa yanlış yerde olduğunu bilmelidir” dedi. Konuşmasına devam eden Erdoğan yeni parti kuracak isimlere ” Bedelini, ağır öderler” ifadelerini kullandı. ABD’ye de tepki gösteren Erdoğan, “Kusura bakmayın. F-35 vermiyor musunuz? Biz o konuda da tedbirlerimizi alır başka yerlere döneriz. Çünkü biz eli bağlı duramayız” dedi. Erdoğan, Merkez Bankası’nın faiz kararına da ilk yorumu yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

YENİ PARTİ AÇIKLAMASI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni parti kuracak isimlerle ilgili yaptığı açıklamada ”AK Parti dünyada hiçbir siyasi partide olmayan teşkilat ağına ve ruhuna sahiptir.  Şu anda hakkımızda çok dedikodular var. Birileri parti kuruyormuş, şu oluyormuş. Kafanıza takmayın. Bu tür ihanetlerin içerisinde olanlar bedelini de ağır öderler.”

Yeni partiler illerde teşkilatlanmaya başladı! İşte Erdoğan’ın planı

 

FINDIK FİYATLARINI ERDOĞAN AÇIKLADI

TMO’nun fındık alım fiyatlarını açıklayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ” kaliteli kabuklu Giresun fındığı için taban fiyatın kilogramda 17 lira, destekle 19 lira., Levant fındık için 16,5 lira.’ ifadelerini kullandı.

Fındık fiyatlarını da Erdoğan açıkladı

“KENDİ TEŞKİLATINA VEFA GÖSTERMEYEN…”

“AK Parti olarak bir önceki seçime göre kazandığımız ve kaybettiğimiz yerler oldu. Hepsinin değerlendirmesini yaptık.

İnşallah dört yıl sonraki seçimlere kurulduğu günkü heyecanlıyla bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. Kendimizi sürekli yenileyerek daha da güçlendireceğiz.

İhtirasları, hırsları veya kifayetsizlikleri yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak bir nesil siyasette yetiştirdik.

Hep birlikte inşa ettiğimiz bu parti önümüzdeki yarım asırda da milletimize hizmet edecektir.

Kendi teşkilatına vefa göstermeyen milletine de vefa göstermez.

AK Parti Türkiye’nin partisidir, birikimi Türkiye birikimidir. Türkiye’yi demokrasiden ekonomiye kadar her alanda kendi ayakları üzerinde bir ülke haline getirmeye çalıştık.

“AK PARTİ SIRÇA KÖŞKLERDE SİYASET YAPAN HALKA TEPEDEN BAKAN SİYASETÇİLERİN YERİ DEĞİLDİR”

Hiç vakit kaybetmeden şehirlerinize döner dönmez 2001’den bu yana kadar partimize gönül vermiş kardeşlerimize mutlaka ulaşmanızı istiyorum.

AK Parti sırça köşklerde siyaset yapan, halka tepeden bakan siyasetçilerin yeri değildir. Aksini düşünen varsa yanlış yerde olduğunu bilmelidir.

Hamallığını üstlendiğimiz mukaddes yükü taşıma mecali bulamayan, ikaz beklemeden bayrağı derhal bir sonraki dava arkadaşına bırakmalıdır.”

ABD’YE F-35 TEPKİSİ

-Pençe 1 ve Pençe 2 harekatlarıyla ilk defa kalıcı çözümler bulma yolundayız. Erbil’deki konsolosluk görevlimize yapılan saldırı harekatımızın ne kadar isabetli olduğunun teyididir. Konsolosluk görevlimizi şehit eden teröristlerin tamamını da yakaladık. Eksik varsa ya da başarılı bir operasyonla diğerlerini de inlerinde etkisiz hale getirdik.

F-35 programından çıkarılması sonrası Rusya’dan Türkiye’ye Su-35 teklifi

-F-35 projesinden dışlanma tehditleri başta olmak üzere hiçbir yaptırımın ülkemizi güvenlik önceliklerini hayata geçirmekten alıkoyamayacağını bir kez daha belirtmek isterim. Türkiye’ye daha fazla haksızlık yapılmamalıdır.

-Amerika ile Suriye sınırları boyunca güvenlik koridoru oluşturma görüşmeleri ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın Fırat’ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Şu ana kadar bunu başarıyla yürüttük.

-F-35’le ilgili 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. 4 taneyi Amerika’da pilotlarımıza teslim ettiler. Ondan sonra ‘patriot’u niye bizden almadınız da S-400’ü Rusya’dan aldınız dediler. Buradan Amerika’nın kongresine de sesleniyorum. ‘Patriot’u siz vermediniz. Biz paramızla alıyoruz, paramızla vermiyorsunuz. Kim verirse ona gideceğiz. Biz size aldık, alıyoruz dedik. Verecekseniz patriot alırız da dedik. Kusura bakmayın. F-35 vermiyor musunuz? Biz o konuda da tedbirlerimizi alır başka yerlere döneriz. Çünkü biz eli bağlı duramayız.

Rus yapımı Su-35 mi, ABD yapımı F-35 mi?

MERKEZ BANKASI YORUMU

-Uzun zamandır %24 oranındaki faizin ülkemiz için oldukça yüksek olduğunu savunurum. Yüzde 24’ün üzerine çıktığı zamanlar da oldu. Bundan ne kadar rahatsız olduğumu hep söyledim. Ama bunu malesef dönemin Merkez Bankası başkanlarına ulaştıramadık. Hep oyalama taktikleriyle gittiler. Her dile getirdiğimizde faiz oranlarındaki dramatik düşüşlerin ekonomiyi tepetaklak edeceğini öne sürüyordu. Dün MB faizlerde 425 baz puanlık düşüşe gitti. Ne oldu, battık mı, bittik mi? Hayır. Piyasalar bu durumu gayet normal karşıladı. Olması gereken buydu. Bu bile yeterli değil.

Merkez Bankası faizi indirdi! İşte piyasanın ilk tepkisi

-Yıl sonuna kadar kademeli şekilde devamı gerekir. Faiz düştükçe enflasyon düşer çıktıkça çıkar. Bugün yüksek faizle hükümetimizi devamlı sigaya çeken Bay Kemal şimdi de faizlerin bu şekilde indirilmesinden rahatsız olmuş Merkez Bankası ile alakalı olarak itibarı sıfırdır diye açıklamada bulunuyor. Anlamak mümkün değil biz sana mı sorup da adım atacağız? Yeni yönetim sisteminden rahatsız. İlla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormuş. Tek adam benmişim. Tek adamlığı sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz.”

TÜSİAD’dan Merkez Bankası’nın ‘faiz’ kararına ilk tepki