Erdoğan’dan “14 Mayıs” mesajı! “Süreci başlatacağız”

Yayın tarihi: 23 Ocak 2023 Pazartesi 6:54 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2023 Pazartesi 7:03 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Erdoğan, “14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük” dedi.

Kabine Toplantısı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da toplandı. Toplantı 3 saat 10 dakika sürdü. Erdoğan açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu’nan 14 Mayıs mesajı: Güzel bir başlangıç yapacağız

Erdoğan’ın konuşmasında seçim tarihine değinerek, “Bilindiği gibi seçimlerin tarihi 18 Haziran’dı. Bu tarihi hem kurban bayramı arefesi, dolayısıyla hac dönemine, hem çocuklarımızın sınav takvimine denk gelmesi sebebiyle güncelleme ihtiyacını duyduk” diyerek, “Milletin talebini karşılama yanında, milli iradenin en yüksek katılımla ve en ideal şartlarda tecellisini sağlamakla sorumluyuz. 14 Mayıs gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca şunları söyledi:

“Bu tarih güncellemesini anayasamıza göre beşte üç çoğunlukla Meclisimiz yaparsa memnuniyet duyarız. Mecliste gereken çoğunluğun sağlanamaması halinde Cumhurbaşkanı olarak biz, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılabilmesini temin edecek bir takvimle kararımızı alıp süreci başlatacağız”