Kılıçdaroğlu’nan 14 Mayıs mesajı: Güzel bir başlangıç yapacağız

Yayın tarihi: 18 Ocak 2023 Çarşamba 6:52 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2023 Çarşamba 9:54 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün akşam saat 17.00 sıralarında Gaziantep’e gitti.Kılıçdaroğlu, havaalanında “İktidar”, “Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla karşılandı. ‘Güneydoğu Hemşeri Buluşması’na katılan Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret için Gaziantep’e gitti. Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Başdanışmanları Tuncay Özkan ile Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Gaziantep milletvekilleri İrfan Kaplan ile Bayram Yılmazkaya, CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar eşlik etti.

Kılıçdaroğlu’nu havalimanında çok sayıda Gaziantepli yurttaş karşıladı. Kılıçdaroğlu, havalimanı binasından çıkarken folklor ekibi, Gaziantep yöresine ait halk oyunu oynadı. Meşale yakan Gaziantepli yurttaşlar Kılıçdaroğlu’nu, “İktidar”, “Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları ile karşıladı.

Kılıçdaroğlu daha sonra ‘Güneydoğu Hemşeri Buluşması’na katıldı. Kılıçdaroğlu, CHP’ye yeni katılan üyelerin parti rozetlerini taktı.

Kılıçdaroğlu, burada şunları söyledi

Türkiye çok güzel bir ülke. Bu ülkede kamplaşmak yerine niye kucaklaşmıyoruz? Kavga etmek yerine niye barışmıyoruz. Ayrılmak yerine niye birleşmiyoruz? Komşu komşunun kimliğini, inancını sormaya başladı. Buradan Türkiye’yi inşallah çıkartacağız. Evlatlarımız umutsuz, acaba Türkiye düzelir mi diye… Türkiye düzelecek. Aramızda yaşayan 3 milyon 600 bin Suriyeli, zamanı geldiğinde Türkiye’ye turist olarak gelecekler. Bizim otellerde kalacaklar. Düğünlerini burada yapacaklar. Kimseye düşmanlık etmeden, kimsenin kimliğini sorgulamadan, beraber bu ülkede huzur içinde yaşayacağız. Bize güvenin. Sandıklar gelecek, 14 Mayıs’ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz, Allah’ın izniyle hep beraber yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye’yi büyüteceğiz.”

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara ‘doğal gaz’ tepkisi! “Yazın gelmesini mi bekliyorsunuz”