Binali Yıldırım’ın bu sözleri HÜDA Par’ı bile güldürür

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 2:18 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 8:39 am

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Hizbullah bağlantısını sorusuna “HÜDAPAR hangi terör faaliyetini yapmış, kimi öldürmüş?” yanıtını verdi. HÜDA Par Başkanı geçtiğimiz günlerde katıldığı bir yayında Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmediklerini söylemişti.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım 14 Mayıs öncesi skandal açıklamalarına devam ediyor. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na karşı kaybeden, İzmir’de seçilemeyen, Başbakanlık koltuğu elinde kalan Yıldırım, İstiklal Mücadelesi dediği seçimler için her yolu mübah görüyor. Yıldırım bu kez HÜDA Par’ın açıklamalarına rağmen Hizbullah bağlantısını reddetti.

NTV’ye konuk olan Yıldırım’a HÜDA Par’ın Hizbullah terör örgütü ile bağının olup olmadığı soruldu. Yıldırım bu soruya, “HÜDAPAR hangi terör faaliyetini yapmış, kimi öldürmüş? Genel başkan çıkıp bağımız yok.” yanıtını verdi.

HÜDA PAR BAŞKANI “TERÖR ÖRGÜTÜ GÖRMÜYORUZ” DEMİŞTİ

Binali Yıldırım, HÜDA Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun sözlerini unuttu. Yapıcıoğlu, yandaş TVnet’te katıldığı bir programda “Hizbullah’ı terör örgütü olarak görüyor musunuz?” S-sorusuna “hayır” yanıtını vermişti.

GALİP ENSARİOĞLU’NUN SÖZLERİ HATIRLATILDI

HÜDA PAR Genel Başkanı Galip Ensarioğlu’nun “Ey Kürdistan! Artık senin de bir sahibin var” cümlesi de hatırlatılan Binali Yıldırım, HÜDA PAR’ın teröre bulaşmış bir yapısının olmadığı ve HÜDA PAR’ın üniter yapı ile bir sorununun olmadığını öne sürdü.

Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Terör örgütü Millet İttifakı’nı destekliyor’ deyince hemen bu soru ardından otomatik geliyor bize. Bir kere HÜDAPAR hangi terör faaliyetini yapmış, kimi öldürmüş? Hizbullah ile alakamız yok diye açıkladılar, biz niyet okuyuculuğu mu yapıyoruz. Genel Başkanı çıktı dedi ki ‘Bizim Hizbullah ile alakamız yok’ bitti. Biz söylenene itibar ederiz. Ne zamana kadar aksi ispatlanana kadar. Teröre bulaşmış bir yapıları yok. Söylemlerinde sıkıntı olabilir ama biz onların söylemlerini kabul etmek zorunda değiliz. Kaldı ki ‘Türkiye’nin üniter yapısına karşı değiliz, bayrağına karşı değiliz’ diyorlar. Anayasanın belirlediği hususlara bizim bir itirazımız yok diyorlar. Öyle diyorlar da bunların kafasında başka şeyler var. Şüpheyle amel olmaz”

Binali Yıldırım ‘HÜDA Par ittifakımız içinde değil’ dedi sunucu yanıt verdi: Evet sizin içinizde