Erdoğan’a göre hayat pahalılığı “günübirlik”

Yayın tarihi: 25 Mart 2022 Cuma 7:57 pm - Güncelleme: 25 Mart 2022 Cuma 7:57 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayat pahalılığını gayet iyi bildiğini öne sürerek zamların üretim maliyetlerindeki artışlardan ve aç gözlülükten kaynaklandığını savundu. Erdoğan, “Günübirlik veya dönemsel sıkıntılar kimseyi aldatmasın” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat‘ta toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmasında hayat pahalılığını kabul ederek , “Kimi üretim maliyetlerindeki artışlardan, kimi aç gözlülükten kaynaklanan fiyat artışlarının yol açtığı yükün omuzlarımıza bindiğini biliyoruz” dedi.  Erdoğan, sıkıntıların günübirlik olduğunu iddia ederek şunları dile getirdi:

“Unutmayın. Bizim önceliğimiz, insanımızın evvela istiklalini ve istikbalini, onunla birlikte işini, aşını, ekmeğini kaybetmemesi; yokluğa, yoksulluğa düşmemesidir. Bunun için ne diyoruz? Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmek için var gücümüzle uğraşıyoruz. Asgari ücret artışından sosyal desteklerin kapsamını genişletmeye kadar aldığımız pek çok tedbirle vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemeye çalışıyoruz. Hayat pahalılığının canımızı yaktığını gayet iyi biliyoruz. Kimi üretim maliyetlerindeki artışlardan, kimi aç gözlülükten kaynaklanan fiyat artışlarının yol açtığı yükün omuzlarımıza bindiğini biliyoruz. Hukuki ve idari önlemlerle bu sürecin yükünü olabildiği kadar azaltmaya çalışıyoruz. Sabredersek, çalışmaya devam edersek, sağlam durursak, hedeflerimize doğru yürümeyi sürdürürsek hepimizi güvenli, huzurlu, müreffeh bir geleceğin beklediğinden şüpheniz olmasın. Günübirlik veya dönemsel sıkıntılar kimseyi aldatmasın. Türkiye’nin gücünün büyüklüğünü bölgemizde ve dünyada herkes görüyor.”

HAYAT PAHALILIĞINI İLK DEFA SARAY’DA KABUL ETMİŞTİ

Erdoğan, 21 Mart’ta AKP’li vekiller ve il başkanları ile Saray’da toplantı düzenlemişti. Partisinin üyeleri için Saray’da yemek vermesi eleştirilen Erdoğan, toplantıda ilk defa hayat pahalılığını kabul etmişti.

Bilal Erdoğan: ABD’de 3 bin dolar kazanan Türkiye’de 5 bin TL kazanandan daha kötü şartlarda yaşıyor