Bilal Erdoğan: ABD’de 3 bin dolar kazanan Türkiye’de 5 bin TL kazanandan daha kötü şartlarda yaşıyor

Yayın tarihi: 25 Mart 2022 Cuma 6:54 pm - Güncelleme: 25 Mart 2022 Cuma 7:04 pm

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Gençlere tavsiye veren Erdoğan, “Amerika’da 3 bin dolar kazanan, Türkiye’de 5 bin lira kazanandan daha rahat yaşamıyor” diye konuştu.

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan üniversiteyi yurt dışında okumak isteyen gençlere seslenerek, “Tabii ki de bunu yapabilirlerse çok iyi olacaktır ancak ülkemize dönmeyi de hep aklımızda tutalım” dedi. Erdoğan ayrıca, “Amerika’da 3 bin dolar kazanan, Türkiye’de 5 bin lira kazanandan daha rahat yaşamıyor” iddiasında bulundu.

Erdoğan sözlerinin tamamında şunları söyledi:

“Mesela burada yıllık kazancı diyelim ki 5 bin dolar, 10 bin dolar olan bir insan, sanıyor ki Amerika’da 30 bin dolar kazanan insan daha rahat bir hayat yaşıyor. Hayır, böyle değil. Amerika’da 30 bin dolar kazanan insan, yıllık söylüyorum, aylık diyelim ki 3 bin dolar kazanan bir insan, Türkiye’de 5 bin lira kazanan insandan daha mı rahat yaşıyor? Hayır, değil.”

Bilal Erdoğan: Starbucks’a gidince Türk kahvesi söyleyin