Erdoğan yurt dışına giden gençleri yine hedef aldı: Acıyarak bakıyoruz

Yayın tarihi: 28 Eylül 2022 Çarşamba 3:45 pm - Güncelleme: 28 Eylül 2022 Çarşamba 4:09 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışına giden gençleri bir kez daha hedef aldı. Erdoğan, “Daha iyi arabaya binmek daha iyi telefon alabilmek daha çok konsere gidebilmek için başka ülkelerin kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışına giden gençleri “5. Kol faaliyetine alet oluyorlar” diyerek hedef almasının ardından bir kez daha hedef aldı. Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi’nin açılışında iktidarının politikalar sebebiyle yurt dışına giden gençlere ‘acıyarak baktığını’ söyledi. Erdoğan şunları sarf etti:

“Hala başka ülkelerin başka toplumların başka hayat biçimlerin güzellemesini yapanlar birey olarak bize iyilik yapmak değil en büyük gücümüz olan sosyal yapımızı çökertmektir. Özellikle sırf daha iyi arabaya binmek daha iyi yeni telefon alabilmek sırf daha çok konsere gidebilmek için süfli heveslerle ellerin yani başka ülkelerin başka toplumların kapısını varanlar acıyarak bakıyoruz. Bugün böyle hevesle çıkanların yarın merhamet ve şefkat ihtiyacı duyacakları sığınacak aile bir devlet mekanizması bulamayacaklarında yaşayacakları pişmanlığı tahmin edebiliyoruz”

YOL İSTEYEN VATANDAŞI SUSTURDU

Erdoğan, hastanenin kurdele kesme töreninde yol isteyen bir vatandaşı susturarak, “Onu Ankara Belediye Başkanı yapar” dedi.

YURT DIŞINA GİDEN GENÇLERİ ‘5.KOL’ FAALİYETİ İLE SUÇLAMIŞTI!

Erdoğan, iktidarın yarattığı krizler sebebiyle yurt dışına giden gençleri hedef alarak şunları söylemişti:

“Bir süredir Türkiye bir doktor bir mühendis kaybetti. Falanca ülke kazandı hezeyanlarla gençlerimize umutsuzluk pompalamaya çalışıyorlar. Mükemmel hayat standardı olarak gösterdikleri ülkeler karşı karşıya kaldıkları ülkeler bizden yardım istiyorlar. Bu tür 5. kol faaliyeti alet olanların başları sıkıştığında gelecekleri yer Türkiye olacaktır. Gelsinler. Ülkesine ihanet etmemiş teröre bulaşmamış herkese kucağımız açık”

BEŞİNCİ KOL FAALİYETİ NEDİR?

Beşinci kol; fiilî müdahale ile ele geçirilemeyen bir kitleyi ya da devleti propaganda, casusluk, sabotaj ya da terör yoluyla manevî etkiye maruz bırakmak suretiyle müdahaleye uygun hale getirmek ya da fiilî savaş esnasında savaşı daha kolay kazanmak için yapılan her türlü manevî yıkıcı çalışmadır.

Erdoğan aylar sonra tekrarladı: Oy kullanma yaşını biz 18’e indirdik