Erdoğan ‘yok’ demişti! AKP’li vekil ‘Kürt sorunu’ deyip CHP’yi suçladı

Yayın tarihi: 10 Ocak 2024 Çarşamba 2:25 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba 2:58 pm

Türk siyasetinde yıllardır süregelen ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olmadığını iddia ettiği ‘Kürt sorunu’ bu sefer de muhalefeti hedef almak için kullanıldı. AKP’li Galip Ensarioğlu, Erdoğan’ın aksine ‘Kürt sorununun’ var olduğunu ve bundan CHP’nin sorumlu olduğunu söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021 yılındaki Grup Toplantısı’nda “Bizim Kürt meselesi gibi bir sorunumuz yok” açıklamasına ve daha önce mitinginde kullandığı ‘Al sana bir Kürt, al bir Kürt daha’ ifadesine rağmen AKP’li Galip Ensarioğlu ‘Kürt sorunu’ üzerinden CHP’yi suçladı.

Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw’a konuşan Ensarioğlu, şunları söyledi:

“Hani bugünlerde, Selahattin Demirtaş’ın mahkemedeki açıklamalarını okuyorum. Rotayı sol marjinal çizgiden tam 180 derece döndürüp Kürdi çizgiye dönüştürmüş. Geçen seçimlerde ‘seni başkan yaptırmayacağız’ ile başlayıp, ‘Kemal yürü’ diyen kendisi değil. CHP’ye koşulsuz şartsız destek verip, sol marjinal anlayışa parti içindeki o ittifak ortakları olan marjinal solla birlikte Kürdün oyuyla Türk soluna hizmet eden kedileri değilmiş gibi… Çünkü halktan tepki gördüler, yüzde 2-3 oy düştü. Şimdi bakıyorlar ki marjinal solun derdi ile Kürdün derdi bir değil, yolu da bir değil. Şimdi rotayı çevirmişler. İnşallah kayıtsız şartsız Kürt düşmanlarına hizmet etmezler. Kendileri girsin seçimlere. Bize en sert muhalefeti yapsınlar ama kendileri girsinler. Bizim başka talebimiz yok.”

CHP’Yİ SUÇLADI

Ensarioğlu, Erdoğan’ın geçmişteki açıklamalarına rağmen ‘Kürt sorunu’ ifadesini kullanıp CHP’yi suçladı.

Ensariroğlu, “CHP, Kürt sorununun anasıdır, babasıdır, varlık sebebidir. Bu Kürt sorunun sebebi olan bir partiye kayıtsız şartsız destek vereceksin, Kürde hizmet eden partiye düşmanlık edeceksin. Hayrola derdiniz nedir?” diye konuştu.

ÖCALAN’I ÖVMÜŞTÜ

Ensarioğlu, Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya verdiği röportajda, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a da övgüde bulunmuştu.

Ensarioğlu, “Süreci Kandil yönetimi ve Selahattin Demirtaş bitirdi. Bu fark Çözüm Süreci’nde çok bariz bir şekilde ortaya çıktı. Öcalan daha samimiydi” ifadesini kullanmıştı.

İşte CHP ve Merdan Yanardağ’ı hedef alan Galip Ensarioğlu bakın kimle vekil pazarlığı yapmıştı

Kaynak: TELE1