‘Erdoğan ve sözcüsü 2 günde birbirini yalanladı’

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2020 Salı 12:47 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2020 Salı 12:48 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün (4 Mayıs) yaptığı açıklamada maske satışına izin verildiğini açıklamıştı ancak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da 2 gün önce (2 Mayıs) maskenin ücretli satışının gündemlerinde olmadığını söylemişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün (4 Mayıs) yeni tip Koronavirüs için alınan yeni önlemleri açıkladığı konuşmasında “Normalleşme sürecinin bir parçası olarak, bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske ve bez maske satışına, halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz. Maske türlerine göre bir üst fiyat belirleyerek, halkımızı mağdur edebilecek girişimlerin de önünü keseceğiz” ifadesini kullandı.

Normalleşme kararlarına tepki yağdı… Maske düştü! Yine parayla satılacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da 2 gün önce (2 Mayıs) maskenin ücretli satışının gündemlerinde olmadığını söylemişti. Kalın, maske satışına bu şekilde ücretsiz devam edileceğini de söylemişti.

Gençler ‘gelecek biziz gidecek sizsiniz’ dedi Erdoğan tutuştu sabah 04.00’de paylaşım yaptı

Bu ayrıntıyı gündeme getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Erdoğan ve Kalın’ın açıklamalarının olduğu videoyu paylaştı ve“Maske beceriksizliği: Erdoğan ve Sözcüsü 2 günde birbirini yalanladı” notunu düştü.