Erdoğan ve Nebati’nin açıklamaları kafaları karıştırdı! Enflasyon inecek mi çıkacak mı?

Yayın tarihi: 22 Aralık 2022 Perşembe 7:12 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2022 Perşembe 7:12 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücret açıklamasındaki “Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız” sözleri iktidarın enflasyon hedefiyle ilgili akıllarda soru işareti yarattı. Nebati 2023’te enflasyonun tek haneye düşeceğini iddia etmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı asgari ücreti hakkında yaptığı açıklamada işçi ve işveren taraflarının teklifler konusunda anlaşamadığını söyledi. Asgari Ücret Komisyonu’nda işçi tarafını temsil eden Türk-İş, dokuz bin TL önerisini sunarken, işveren tarafını temsil eden TİSK’in de sekiz bin 750 TL önerdiği ifade edilmişti.

Erdoğan, iki tarafın da önerilerininbir miktar altında açıklayarak asgari ücretin sekiz bin 506 TL olduğunu söyledi.

“ARA ÜCRET OLABİLİR”

Asgari ücreti açıklarken Erdoğan yeni bir ücretten daha bahsetti. Erdoğan’ın “Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız” sözleri dikkat çekti.

ERDOĞAN KAFALARI KARIŞTIRDI

Erdoğan enflasyon ile ilgili de dikkat çeken bir sayı açıkladı. Açıklamada, “Enflasyon oranlarının hızla aşağıya düşüşüne şahitlik edeceğiz, inşallah yıl ortasında yüzde 30’lı yıl sonunda yüzde 20’li rakamlara indirmekte kararlıyız” denildi.

NEBATİ’NİN TARİHİ ŞAŞTI

Erdoğan’ın aksine Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 3 Mart tarihinde “2023 Haziran seçimlerine de tek haneli bir enflasyon rakamı ile gireceğiz” demişti. Hedefi tutmayan Nebati en son yaptığı açıklamada enflasyonun belinin büküldüğünü iddia ederek yeni yıl için yeniden tek hane iddasında bulundu.

YENİ BİR ASGARİ ÜCRET DÜZENLEMESİ OLABİLİR

İki açıklamayı değerlendiren ekonomistler, sürekli artan enflasyon karşısında asgari ücretin kısa süre içerisinde eriyeceğini, yeniden bir asgari ücret düzenlemesi yapılabileceğini belirtti.

Ekonomistler asgari ücreti değerlendirdi! “Adil bir ücret değil yazıklar olsun”