Erdoğan – Bahçeli’den kritik ikinci görüşme! Masada iki konu var

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2024 Cuma 9:33 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2024 Cuma 4:38 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli,  Sinan Ateş iddianamesinin kabulünden sonra ilk kez bir araya geldi. İkili arasındaki görüşmede Sinan Ateş davası ve Gezi Direnişi davasından tutuklu Osman Kavala’nın yeniden yargılanma talebi gündeme geldiği belirtiliyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldi. Erdoğan ve Bahçeli Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş hakkında yazılan iddianamenin kabul edilmesinden sonra ilk kez görüştü.

Saray’da gerçekleşen görüşme, saat 14.52’de başladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 30 Nisan’da bir araya gelmişlerdi.

KAVALA VE ATEŞ DAVALARI GÜNDEMDE

İkili arasındaki görüşmede iddianamesi kabul edilen Sinan Ateş davası ve Gezi Direnişi Davası’ndan tutuklu bulunan Osman Kavala’nın yeniden yargılanma talebinin gündeme geldiği belirtiliyor.

Görüşmeden ilk fotoğraf geldi:

 

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli,  Sinan Ateş iddianamesinin kabulünden sonra ilk kez bir araya geldi. İkili arasındaki görüşmede Sinan Ateş davası ve Gezi Direnişi davasından tutuklu Osman Kavala’nın yeniden yargılanma talebi gündeme gelmesi bekleniyor..

 

Erdoğan ile Bahçeli görüştü açıklama yapılmadı

NE OLMUŞTU?

Ankara’da eski Ülkü Ocakları genel Başkanı Sinan Ateş uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmiş tetikçiler çakarlı arabayla olay yerinden kaçırılmıştı. Tetikçi Tolgahan Demirbaş eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinden gözaltına alınmış ancak Kılavuz’un adı hazırlanan iddianamede yer almamıştı. Demirbaş’ın suikast sonrası kaçtığı aracın ise Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a ait olduğu ortaya çıkmış ancak Yıldırım’ın ismi de iddianamede yer almamıştı.  Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadelerine de iddianamede yer verilmemişti.  Eksik olduğu belirtilen iddianamenin iptal edilmesi için çağırıda bulunulmuştu.

BAHÇELİ TEPKİLERE RAĞMEN ‘İDDİANAME KABUL EDİLSİN’ DEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında ise iddianameye gelen tepkilere kulak tıkayarak bir an evvel kabul edilmesi gerektiğini söylemişti. Bahçeli’nin açıklamalarından kısa süre sonra iddianame mahkemece kabul edilmişti.

Kaynak: TELE1