Erdoğan bir günde ‘Türkiye’den vazgeçti

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 12:25 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 4:10 pm

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan dün “Türkiye Hava Yolları yazacağız” dediği THY için bugün “Turkish Airlines değil, Türk Hava Yolları yazacağız” dedi. Erdoğan, TÜSİAD Başkanı’nı da hedef aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan bugünkü açıklamasında 24 saat bile geçmeden kendi kendisini tekzip etti. Dün, THY için ‘Türkiye Hava Yolları’ diyen Erdoğan bugün ‘Türk Hava Yolları’ dedi.

Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelikleri konusunda “müzakere ve ittifak ruhuna uygun çözüm” önerilerine tepki gösterdi. TÜSİAD Başkanı’nı hedef alan Erdoğan “TÜSİAD’ın başına gelen kişi, sen bize dış politikada bize ders veremezsin. Önce haddini bileceksin, iktidara ders vermek kim siz kimsiniz” dedi.

TÜSİAD: Artan risk seviyesi sürdürülemez

ÖĞRENCİ AFFI AÇIKLAMASI

Erdoğan, şu açıklamaları yaptı: Tüm gençlerimize bir müjde vermek istiyorum. Öğrenci affını önümüzdeki günlerde Meclis’imizin takdirine sunuyoruz.. Lisans, yükseklisans ve doktora eğitimlerini bırakmak zorunda kalanlar belirli şartlarda eğitimlerine devam edebilecekler.

‘BU KAFAYLA FİGÜRANLIKTAN ÖTEYE GEÇEMEYECEKLER’

“Üzerimize oynanan oyunun farkındayız. Sorun, Yunanistan’ın bunu farkında olmaması ya da bunun gönüllülük figüranlığına soyunmasıdır. Filmde en çok yaralanan figüranlar olmuştur. Yunanistan’ın başına geçmişte gelen budur. Yanlışta ısrar ederse bundan sonra da gelecek olan da budur. Onlar bu kafayla figüranlıktan öteye geçemeyeceklerdir.

‘TÜSİAD’IN BAŞINDAKİ BEYEFENDİ SEN BİZE DERS VEREMEZSİN’

TÜSİAD başına gelen beyefendi, sen dış politikada bize ders veremezsin. Dün bir bugün iki, ne oldu ki bu iktidara ders vermeye kalkıyorsun? Önce haddini bil… Eğer TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse, bu iktidarın kapısını hiç çalmasınlar. Görüyorum ki sizler aynı merkezden idare ediliyorsunuz. CHP size ne diyorsa o ağızla konuşuyorsunuz. Öyleyse bu kapı yerli ve milli duruş sergileyene açıktır, sergilemeyene kapalıdır.

‘TURKİSH AİRLİNES DEĞİL TÜRK HAVAYOLLARI’

(Dün “Bundan sonra Turkish Airlines Değil, Türkiye Hava Yolları yazacağız” demişti) Milli havayolumuz uluslararası uçuşlarını Turkish Airlines değil, Türk Havayolları ismiyle yapacaktır.

Türk Hava Yolları’nın ismi değişiyor! Başvuru yapıldı

‘BUNLARIN ERKEN SEÇİM İSTEDİĞİ YOK’

2023 seçimleri için geri sayımın başladığını söyleyebiliriz.Her ne kadar muhalefet tarafı erken seçim diyorsa da seçim takvimi kendi mecrasında ilerliyor.Bunların erken seçim istediği yok. Hatta ülkemizde muhalefet hiç seçim olsun istemez. Çünkü bunlar herhangi bir sorumluluk üstlenmeden sadece siyaset yapmaya alışmışlar. Daha adayının ismini bile zikredemeyenlerin derdinin ülke olmadığı ortadadır. Bir curcuna ittifakından başka ne beklenebilir ki.

‘SİYASİ HOKKABAZLIK, ABRA KADABRA SİYASETİ’

Şayet adaylarını bugünden ilan ederlerse bir sene içinde isim yıpranabilirmiş. Bu nasıl aday ki ismi gündeme gelir gelmez hemen yıpranıyor.Bu nasıl aday ki siyaset sahnesinde kaldıkça boyası dökülüyor, makyajı akıyor.Bunun adı stareteji değil siyasi hokkabazlık, milleti kandırma gayretdir.Bunlar el çabukluğu ve katekulli ile adaylarını sandıktan çıkarabilme peşindeler. Milletimiz bu abra kadabra siyasetinin defterini düreli çok oldu.

‘YA ADAYINI YA ADAYLIĞINI AÇIKLA’

Kılıçdaroğlu’na tekrar söylüyorum ya adaylığını açıkla ya adayını açıkla. Bunu söylediğimde ortadan kayboldu.Her gün bir kurumun kapısına dayanıyordu. Düne kadar yere göğe sığmayan bu zaatın sesi birden kesiliverdi. Bir meşrep fitnesi ortaya attılar. Nereden çıktı bu? AK Parti olarak bu tehlikeli tartışmada duruşumuz nettir. Bay Kemal biz senin meşrebinle ilgilenmiyoruz. Mert ol adaylığını açıkla ya da adayını açıkla. Allah’ın izniyle iktidarda olduğumuz müddetçe hiç kimse eleştiremez. Hor hakir göremez. Asla geçmişiyle kimliğiyle veya diğer vasıflarıyla uğraşmayız.

‘BU MİLLETİN İNANCINI DOĞRU ÖĞRENİN’

Millete hizmet iddiasındasınız, önce bu milletin tarihini, inancını doğru öğrenin. Milletin değerlerini aşağılayan, milletimizin bu zihniyete verdiği dersleri öğrenin. Tarihimizi bilmeden, insanımızı tanımadan ne bu ülkeye ne milletimize hizmet edebilirsiniz. Biz sabırla çalışacak, kendi işimize bakacak, kendi hedeflerimize odaklanacağız.

‘SÜRATLE DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI’

HDP’nin terör örgütü elebaşının emriyle geçtiğimiz günlerde yol açtığı rezalet görüntüleri unutmadık. Kadıköy’de işlenen rezaletin başrolünde yer alan sözde milletvekili, yanında yer alan milletvekillerinin geçmişte hangi karanlık niyetlere alet olduklarını iyi biliyoruz. Bu kadının dosyası çok kabarık. Kendisinden bu ihanetinin bedelinin hukuk önünde sorulmasının takipçisi olacağız. Süratle dokunulmazlığının kaldırılması ve bu kutlu çatı altında yer almasının mümkün olmadığını AK Parti olarak biz ortaya koyuyoruz. Meclis’in bu konuda üzerine düşeni yapacağını biliyoruz.

‘POMPA FİYATLARI RAHATSIZ EDECEK DÜZEYDE’

Pompa fiyatları rahatsız edecek düzeydir. Keşke topraklarımızın her yerinden petrol fışkırsa. Hem ham petrol fiyatlarındaki yükselişten hem de kurdaki artıştan etkileniyoruz. Katlanarak artan fiyatlar sürdürülebilir değil pompa fiyatlarının ineceğini ümit ediyoruz, sabırla bekleyeceğiz.

‘İTHALAT SENİ BİTİRİR, BATIRIR’

Daha önce de ifade ettiğim gibi “ülkemizde ekonomik sorunlara teşhis yanlış konduğu için çözüm de yanlış ilerlemektedir” diyor TÜSİAD’ın başındaki. İhracat olmazsa, büyüme olmazsa sen ayakta duramazsın. Bunlar CHP ağzı. İthalat seni bitirir, batırır. Biz bunları yapıyoruz ama sizin anlayışınız bunu anlamaz. O yüzden ikide bir başkan değiştiriyorsunuz. Buna klasik anlayışla çözüm aramak beyhudedir. Be zavallı, bizim yanımızda akademisyenlerimizin olmadığını kim söyledi? Biz kiminle nerede, nasıl çalışacağını 20 yıldır ispat etmiş bir partiyiz. Bundan sonra hangi akademisyenlerle çalışacağımızı sana sorarız, o isimlerle çalışırız. Kafaya bak.

TEMMUZ ZAMMI AÇIKLAMASI

Temmuz ayında enflasyon farklarıyla yine bir rahatlama sağlayacağız. Yılbaşında çok daha kapsamlı ve rahatlatıcı adımlar planlıyoruz.”