Erdoğan talep etti, ‘Kılıçdaroğlu’ haberine erişim engeli geldi

Yayın tarihi: 6 Aralık 2021 Pazartesi 1:13 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2021 Pazartesi 6:20 pm

Erdoğan’ın avukatı aracılığıyla yaptığı talep üzerine Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı konuşmayla ilgili 20 kurumun haberine erişim engeli ve yayın yasağı getirildi. CHP konuyu yargıya taşıdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 11 Şubat 2020’de partisinin grup toplantısında “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmaları üzerinden 20 soru ve 20 yanıt sıralayarak, “Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandığı konuşmasına AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi üzerine erişim engeli ve yayın yasağı getirildi.

İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği kararın gerekçesi olarak, “söz konusu paylaşımların talep edenin saygınlığını zedelediği ve kişilik haklarını da ağır biçimde ihlal ettiğini” belirtti. Kararda, 20 kurumun haberine ve bir kişisel sosyal medya hesabı içeriğine erişim engeli getirildi.

Yasak getirilen bazı haberlerin IŞİD ve Afganistan’ın eski Başbakanı, Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar ile ilgili olması dikkat çekti.

Kararda, “Talepte bulunan vekili Av. Ahmet Özel’in 02.12.2021 tarihli dilekçesi ile bazı yayınlarda kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia ve yayınlara erişimin engellenmesini ve içeriğin yayından çıkarılmasını talep etmiştir” bilgisi verilirken, aynı gün talebin kabul edildiği görüldü.

Kararda, “talep dilekçesi ve ekleri ile talebe konu paylaşımlar incelendiğinde; söz konusu paylaşımların talep edenin saygınlığını zedelediği ve kişilik haklarını da ağır biçimde ihlal ettiği kanaatine varıldığı, bu nedenle talebin kabul edildiği” ifade edildi.

CHP YARGIYA TAŞIDI: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, söz konusu erişim engeli ve yayın yasağı kararına imza atan İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimi İ.A. hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Genel Başkan’ımızın konuşması ile ilgili olarak yayın yasağı ve erişim engeli koyanlardan hesap sormak boynumuzun borcu olsun! Görevini kötüye kullanan ve dahası siyasi güdülerle hareket eden bu hâkim hakkında derhal suç duyurusunda bulunup takipçisi olacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu ve 17 CHP yöneticisine 13 yıl hapis istemi

AKP’den Kılıçdaroğlu’na ‘FETÖ’nün siyasi ayağı Erdoğan’dır’ yanıtı