Erdoğan’dan İdlib açıklaması: Rejim güçlerini her yerde vuracağız

Yayın tarihi: 12 Şubat 2020 Çarşamba 11:30 am - Güncelleme: 12 Şubat 2020 Çarşamba 5:53 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında İdlib ve “FETÖ’nün siyasi ayağı” gündemine ilişkin konuştu. Erdoğan, İdlib’de devam eden krizle ilgili, “Gözlem noktalarındaki ve diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde rejim güçlerini her yerde vuracağımızı ilan ediyorum” dedi. Kılıçdaroğlu’nun “Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözlerine de yanıt veren Erdoğan, “Bu ülkede FETÖ’nün en önemli siyasi ayağı bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ekibidir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşurken ‘Çoluğum çocuğum aç’ diyen vatandaş susturuldu

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasıyla ilgili 2009’da Meclis’den geçen düzenlemeyi hazırlayanları “FETÖ’nün siyasi ayağı” için örnek vermesini de gündeme alan Erdoğan, bu sözlere “Çıksınlar şunu söylesinler ‘Biz şu kadar FETÖ’cüyü ihraç ettik’ desinler. Kimi aldatıyorsunuz?” yanıtını verdi.

Kremlin, Erdoğan-Putin görüşmesinin detaylarını açıkladı

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Son saldırıyla bugüne kadar İdlib’de verdiğimiz şehit sayısı 14’e, yaralı sayısı 45’i buldu. Türkiye bu duruma seyirci kalmayacak. İdlib’de rejim ve Ruslar ile birlikte çoğu saldırı teröristleri değil, sivil halkı hedef alıyor. Amaç kolayca işgal etmek için bölge halkını ülkemiz sınırına hareket ettirmek, sahayı boşalmak.”

Hulusi Akar’dan NATO’ya destek çağrısı

‘REJİM GÜÇLERİNİ HER YERDE VURACAĞIZ’

“Bir süredir bu saldırılar doğrudan askerlerimizi hedef almaya başladı. Madem durum bu öyleyse biz de artık lafa değil sahadaki gerçeklere bakarak hareket edeceğiz. Şubat ayı sonuna kadar rejimi gözlem sınırlarımızın gerisine çekmekte kararlıyız. Hiçbir oyalanmaya meydan vermeden bunu yapacağız. Bitmez tükenmez toplantıların sonuçlarını beklemeden hemen ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Bölgedeki muhalif gruplardan başı bozuk hareket ederek rejime saldırı muamelesi verenlere de artık tavizsiz davranacağımızı mesajını verdik. Artık kimsenin provokasyonlarına göz yumacak değiliz.”

Türkiye’den bir heyet Rusya’ya gidiyor

“Gözlem noktalarındaki ve diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde İdlib ve Soçi muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı ilan ediyorum.”

KILIÇDAROĞLU’NA YANIT

“Maalesef birileri içeride kafaları bulandırmanın peşinde. Üstelik bunu dışarıdan ve içeriden belli kesimlerle aynı argümanlarla aynı hedeflere saldırarak yapıyorlar. Açıkça söylüyorum bunun adı tetikçilik, alçaklık fırsatçılıktır. Siyasetçinin görevi tetikçiliğe savunmak değil ülkesinin ve milletinin ortak menfaatleri çerçevesinde sözcülüğünü yapmaktır. Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin ana muhalefet ve onun başındaki zat olduğunu söylemekten dilimizde tüy bitti. Madem bu kadar istiyor öyleyse işte bugün burada FETÖ’nün siyasi ayağını ben size şöyle adeta ekran diyebileceğim ekranda açıklıyorum. Tolstoy’und ediği gibi, ’Birine çamur atmadan önce iyi düşün ve sakın unutma önce senin ellerin kirlenecektir.’ Kılıçdaroğlu bize çamur atmaya çalışırken elinde çamurla yakalanmıştır. Çünkü bu ülkede FETÖ’nün en önemli siyasi ayağı bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ekibidir. Şimdi niçin böyle olduğunu sizlere ve tüm milletime tüm delilleriyle anlatacağım. FETÖ denen yapı ülkemizde uzunca bir süre bir sivil toplum yapısı görüntüsüyle varlık göstermiştir. Pek çok benzer yapı gibi FETÖ’nün faaliyetlerini müsamakâr takip etmiştir. CHP iktidarları darbe yönetimleri cunta rejimleri zamanında beri FETÖ aynı müsemmayı görmüştür. Ne zamandan beri bu yapı ülkeyi teslim almaya kalkmıştır o zaman durum değiştirmiş. Bizim FETÖ ile davamız kişisel değildir. Geçmişte iltica ile mücadele bahanesiyle bu ülkenin değerlerine yöneltilen saldırlar nasıl karşı çıktıysak FETÖ tehdidi ortaya çıktıktan sonra da bu yapıla aynı şekilde mücadele ettik.”

AKP’den Kılıçdaroğlu’na ‘FETÖ’nün siyasi ayağı Erdoğan’dır’ yanıtı

“Bu yapıyı su örgütü olarak ilan eden ve o MGK kararı altında imzası olan benim. FETÖ’yü temsil eden kişi ve kuruluşların partimize, ve hükûmetimize karşı başlattığı savaşın herkes farkındadır ama CHP bu işin neresindedir? Bu zat ve ekibi omurgasızdır. FETÖ’ye diyet borçludur. Tek dertleri AKP’ye ve şahsıma zarar vermektir.”

YİNE GEZİ’Yİ HEDEF ALDI

“Gezi olayları FETÖ ile CHP’nin birlikteliğini bir kez daha ortaya koyan hadiselerden bir diğeridir.”

MİT TIRLARI

“Adana’daki MİT TIRlarının durdurulması kumpasının amacı Türkiye’yi uluslararası müdahaleye açık hale getirmektir. FETÖ’nün tüm unsurları ve CHP yönetimi bu olaya dört elle sarılmıştır. Kılıçdaroğlu, “Savcının görevi bu değil mi? diyerek FETÖ’nün siyasi ayağı olduğunu bir kez daha göstermiştir. CHP’nin yayın organı gibi davranan Cumhuriyet Gazetesi, bu savcı görevden alınınca gidip kendisiyle röportaj yapmıştır. Şimdi Genel Yayın Yönetmeni nerede? 5 küsur yıla mahkum olan bu adam Almanya’da. Birlikte ajanlık yapan, parlamentoda.”

‘FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI BAY KEMAL’İN YATAK ODASINA GİRMİŞ HABERİ YOK’

“Madem bu işler soru sorarak oluyor, bende buradan soru sorayım: FETÖ’nün siyasi ayağı FETÖ’cülerin devirmeye çalıştığı siyasetçi midir? Yoksa yükseltmeye çalıştığı siyasetçi midir? FETÖ’nün siyasi ayağı Bay Kemal’in yatak odasına girmiş haberi yok.”

TSK’dan Suriye sınırına zırhlı araç takviyesi

İLKER BAŞBUĞ’A YANIT: YALAN SÖYLÜYORSUN

Malum Genelkurmay Başkanı bir diğeri şu anda öldü; Genelkurmay Başkanı… Bunlar bildiriyi hazırladılar. Bu yetmez; her ikisinin de genelkurmay başkanlığı döneminde çıkıp şunu söylesinler; “Biz şu kadar FETÖ’cü subayı ordudan ihraç ettik.” Bu görev benim değil sizin görevinizdi. Niye ihraç etmediniz? Yahu kimi aldatıyorsunuz?

“Bunların içinde çoğu zaman FETÖ’cü değil bu nurcuların içerisinden Kurtoğlu takımı vardır. Onlardan da bunların ihraç ettikleri olmuştur. Biz onlara dahi imza atmadık. Peki bunlar neye atıyordu imzayı, onlara. PEKİ FETÖ’cüleri niye atmadınız? Bana bunun cevabını verin.”

Çıkıp sağda solda, “Başbakana şunu bunu söyledim” deme, yalan söylüyorsun. Sadece yargıdan endişe edip korktuğun için bundan dolayı da acaba biz bunu çözer miyiz diye bize bunları anlattınız. Ama elinizde rahatlıkla ihraç edebileceğiniz subaylar vardı. Niye bunların tespitini yapmadınız.

‘AVUKATLIĞINA KILIÇDAROĞLU SOYUNDU, BELLİ Kİ BİR ŞEYLER VAAT ETMİŞLER’

Şimdi televizyon televizyon dolanan bir korgeneral de var. Bizim bugün eğer Genelkurmay Başkanını savunma bakanı yaparak sivilleşme sürecine girdiysek işte sivilleşme sürecinin anlamı budur. Bunu istemiyorlardı. Şimdi bu beyefendi de istemiyor aslında. Ama biz bu adımı atarak nitekim AB’nin de 2014 sonuna kadar tamamıyla savunma bakanlıkların sivil olması tezini de halletmiş olduk. Ama rahatsız bundan. Demek ki artık bu süreç mütekait olanlarla değil daha kararlı daha ciddi bir biçimde yürüyor. FETÖ’cüler 15 temmuzda TSK’dan temizlenmiş oldu. Bitti mi? Daha yapacağımız işler var. Ama yanlış iş yaptın şimdi bunu düzelt. Avukatlığına kim soyundu? Kılıçdaroğlu. Çok anlamlı dimi? Herhalde bir şeyler vadettiler. Sırtında resmi kıyafeti varken boruyu çıkarıp gösteriyordu ama şimdi artık onlar yok.”