Erdoğan rehineler için devreye girdi

Yayın tarihi: 11 Ekim 2023 Çarşamba 11:58 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba 11:58 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, 7 Ekim sabahı İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ adıyla saldırılarının ardından başlayan olaylarla ilgili liderlerle görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan’ın rehineler için müzakere sürecinin yürütülmesi talimatı verdiği öğrenildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas-İsrail savaşıyla ilgili olarak bugün Ürdün Kralı 2. Abdullah, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tebbun, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefonda görüştü.

Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile yaptığı görüşmede, Türkiye’nin saldırılardan etkilenen masum sivillere yardım ulaştırılması için çalışma başlattığını, sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasının kabul edilemeyeceğini ve bölge ülkelerinin çatışmaların sona ermesi için yapıcı mesajlar vermesinin önemli olduğunu ifade etti. Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tebbun ile yaptığı görüşmede ise, gerginliğin bölgedeki başka ülkelere de sıçramadan sonlandırılması ve adil bir barışa müzakereler yoluyla ulaşılması için bir yol açılmasının hedeflendiğini, bunun için Türkiye’nin samimi ve barışçıl çabalarına, başta bölge ülkeleri olmak üzere, uluslararası camianın desteğinin beklendiğini ifade etti.

Ürdün Kralı 2. Abdullah görüşmesinde ise Erdoğan, çatışmaların bölge geneline yayılma ihtimaline karşı teyakkuzda olunması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin, gerilimin sonlandırılması için arabuluculuk dahil her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etti.

REHİNE HAMLESİ

Erdoğan’ın aynı zamanda rehineler için müzakere sürecinin yürütülmesi talimatı verdiği, Hamas ile sürecin yürüdüğü öğrenildi.

AKP’nin seçim ‘müjde’leri ‘hüsran’a dönüştü! İşte Erdoğan’ın tutmadığı sözler