AKP’nin seçim ‘müjde’leri ‘hüsran’a dönüştü! İşte Erdoğan’ın tutmadığı sözler

Yayın tarihi: 11 Ekim 2023 Çarşamba 6:13 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba 6:14 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimler öncesi verdiği birçok söz havada kaldı. Milyonlarca vatandaşın bir umut beklediği düzenlemeler seçim öncesi ‘müjde’ olarak duyurulurken, seçim sonrasında adeta hüsrana dönüştü. İşte AKP’nin söz verdiği ancak yerine getirmediği vaatler…

AKP iktidarının 14-28 Mayıs seçimleri öncesinde verdiği sözler havada kaldı. Milyonlarca vatandaş yine verilen vaatlerle umutlanıp daha sonra hüsran yaşadı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; ekonomiden sağlığa, eğitimden insan haklarına, siyasetten teknolojiye kadar verdiği sözlerin tamamı yazılı metin de ya da sözde kaldı.

İşte Erdoğan’ın açıklayıp tutulmayan sözleri:

MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ:

Erdoğan, kamuda atamalar için ‘mülakatı kaldıracağız’ sözü havada kaldı. ‘Torpil’ iddialarının gündeme geldiği mülakatların kaldırılması bir yana Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin daha adaylar için ‘daha zor’ olarak nitelendirilen bir formül uygulayacaklarını açıkladı.

3600 EK GÖSTERGE HAKKI:

Birinci dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verileceği açıklanmıştı. Ancak bu söz de havada kaldı. Konuyla ilgili halen herhangi bir düzenleme yapılmadı.

YENİ EVLENEN ÇİFTLERE FAİZSİZ KREDİ:

Erdoğan, yine seçim öncesinde yeni evlenecek olan çiftlere yönelik faizsiz kredi sözü verdi. Ancak bu vaatle ilgili yol katedilemedi.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK VAADİ:

Seçimden önce dile getirilen ve tutulmayan bir başka vaat ise ‘ev hanımlarına emeklilik’ vaadi oldu. Anca bu vaat de sümen altı edildi.

PRİM GÜN SAYISI 7 BİN 200’E EŞİTLENECEK:

Küçük esnaflara yönelik prim ödeme gün sayısının 7 bin 200 güne indirileceği sözü de tutulmadı. Erdoğan’ın seçin öncesi dile getirdiği bu vaat küçük esnaflar için hayal kırıklığına dönüştü.

Seçim vaadiydi! ‘Mülakat kaldırılsın’ teklifi AKP-MHP oylarıyla reddedildi