“Erdoğan Orta Doğu’da yeni role hazırlanıyor” Mustafa Balbay Haniye’yle görüşmeyi değerlendirdi

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 2:26 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 2:26 pm

Haber: Ceren Ural

Gazeteci Mustafa Balbay AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın Irak’a yaptığı resmi ziyareti değerlendirdi. Balbay, Erdoğan’ın Ortadoğu’da yeni bir role hazırlandığını iddia etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl sonra Bağdat ve Erbil hattında üst düzey yetkililerle görüşmek üzere Irak’a gitti. Erdoğan’ın Erbil ziyareti Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) Türkiye’den ilk cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret olacak.

TELE1’e açıklamalarda bulunan Mustafa Balbay AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ortadoğu’da yeni bir role hazırlandığını ve ‘Verilecek her göreve hazırım yeter ki iktidarda tutun’ demek için ziyarette bulunduğunu ileri sürdü.

Mustafa Balbay açıklamalında şunları kaydetti:

Erdoğan, Haniye, Hamas’ın siyasi büro şefi, ben şöyle yorumladım. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada ‘Ben Ortadoğu’nun bir parçasıyım’ dedi. İsrail’deki Gazze’deki vahşet durmalı bu bizim birinci maddemiz. Çocuk ölümü durmalı. Erdoğan yeni bir role hazırlanıyor Ortadoğu’da BOP başkanlığı zaten devam ediyor ama yeni dönem şekillenirken Erdoğan ben verilecek her göreve hazırım yeter ki iktidarda tutun diyor.

Erdoğan 13 yıl sonra Irak’ta! IKBY’ye Türkiye’den cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret

 

Kaynak: HABER MERKEZİ