Erdoğan 13 yıl sonra Irak’ta! IKBY’ye Türkiye’den cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 12:41 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 12:43 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 yıl sonra Irak’a resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Erdoğan, Bağdat’ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile görüştükten sonra Erbil’e geçecek.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl sonra Bağdat ve Erbil hattında üst düzey yetkililerle görüşmek üzere Irak’a gitti. Erdoğan’ın Erbil ziyareti Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) Türkiye’den ilk cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret olacak.

Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Irak’a gitti.

GÜNDEM: GÜVENLİK, SU, DOĞAL GAZ

Erdoğan, günübirlik ziyareti kapsamında Bağdat’ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile görüşecek. Erdoğan ile Sudani ortak basın toplantısı düzenleyecek, iki ülke arasında anlaşmalar imzalanacak.

Ziyarette başta güvenlik olmak üzere ticari ilişkiler ve su sorunu masaya yatırılacak. Ziyaretin gündem maddeleri; ‘terörle mücadele’, su kaynaklarının kullanımı ve Türkiye’ye doğal gaz ve petrol akışı yer alacak.

Erdoğan, Bağdat’taki resmi ziyaretinin ardından Erbil’e de gidecek.

Erdoğan’ın Irak ziyareti kapsamında İş Forumu da düzenlenecek. Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini artırmaya yönelik adımlar atılacak.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Irak’a gidiyor! İşte masadaki konular

Kaynak: AA