Erdoğan ‘metal yorgunluğu var’ diyerek istifa ettirdiği Kadir Topbaş’ı övdü

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 3:17 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 3:17 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef almak için, ‘metal yorgunluğu’ açıklamasının ardından istifa eden eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ı övdü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılış töreninde konuştu. Erdoğan’ın konuşmalarının arasında 2017 Mayıs ayında yaptığı “Teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım” açıklamasından birkaç ay sonra istifa eden ve istifasının Erdoğan tarafından istendiği konuşulan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’tan övgüyle söz etmesi dikkat çekti.

Erdoğan şunları söyledi:

“Hatırlayın. 1994’te göreve geldiğimizde İstanbul neydi? Çöp, çukur, çamur. Kim vardı iktidarda? CHP. Yani şu andakinin büyükleri. İstanbul bize niye devredildi. Bütün bu pisliklerden kurtulmak için. Rahmetli Kadir Bey İstanbul’a yeni bir çehre verdi. İstanbul yeniden ayağa kalktı. Bizim devrettiğimiz o miras Kadir Bey ile bu şahsa kadar geldi. Bu şahıs nasıl olduysa bir yanlışlık oldu bu görevi aldı. İstanbul yeniden çöp, çamur, çukur oldu. Diyoruz ki; Yeniden İstanbul. 32 gün kaldı.”

 İTİRAF GİBİ SÖZLER: İMAMOĞLU BİZİM İMKANLARIMIZA SAHİP DEĞİL

Öte yandan Erdoğan’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki sözleri de dikkat çekti. Hatay’daki yerel yönetim-merkezi yönetim karşılaştırmasıyla uzun süre gündemde kalan Erdoğan bu kez de, “Şu anda bu ülkeyi kimler yönetiyor? Biz yönetiyoruz. Şu anda İstanbul’da bulunan bu zat veya zevat böyle bir imkana sahip mi değil? Fakat 31 Mart’tan itibaren Murat Kurum kardeşimizle birlikte AK Parti yerel yönetimiyle Cumhur İttifakı Ankara’da el ele verdiğimiz zaman herhangi bir sarkma söz konusu olmayacak ve yola emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi.

KADİR TOPBAŞ VE METAL YORGUNLUK

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş, 2017 Eylül ayında istifa etmiş, istifasının AKP içerisindeki tartışmaların neden olduğu söylenmişti.

Topbaş’ın istifası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2017 Mayıs ayında yaptığı “Teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım” açıklamasından birkaç ay sonra gelmişti.

Açıklamanın ardındaki süreçte aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de olduğu birçok yerel yönetici görevini bırakmıştı.

İmamoğlu ‘davet’ polemiğiyle gündem olan açılışa katılmadı

Kaynak: TELE1