Erdoğan: LGBT denen olay bizim kitabımızda yok

Yayın tarihi: 19 Aralık 2022 Pazartesi 4:17 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2022 Pazartesi 4:17 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2002’de “yasal güvenceye alınmaları şart” dediği LGBT’liler üzerinden CHP’yi hedef aldı. Erdoğan, “LGBT denilen olay bizim kitabımızda yok. Ama CHP’nin kitabında var” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Kadın Emeği Zirvesi’ne katıldı. Kadınların çocuk sahibi olmayı istemeyen kadınları ‘yarım’ ve ‘eksik’ olarak birçok defa hedef alan Erdoğan, konuşmasında, ” Kadınları yaradılışından gelen zenginliklerinden soyutlayıp sadece bir meta haline getirmek isteyenlere verilecek en güzel cevap budur. Kadınları dışlayan bir toplum potansiyelinin yarısından vazgeçmiştir. Bizim böyle bir kısır düşüncemiz olamaz. Bizim erkeği, kadını, engellisiyle her vatandaşımızın birikimine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Anayasa türban değişikliği teklifi ile de muhalefeti hedef alan Erdoğan şunları sarf etti:

“Bir gece yarısı getirilen başörtüsü teklifi, bu karanlık günleri aklımıza getirdi. Biz de temel hak ve özgürlüklerin böyle düzenlemelere ihtiyacı olmadığı görüşünde olsak da gelin yapalım dedik, teklif verdik. Meclis’e sunduk. Şimdi komisyon ve genel kurul süreçlerini bekliyoruz. Kimin kadın haklarını istismar ettiğini, kimin ise koruduğu belli olacak”

‘ÇOCUK YAŞTA EVLİLİK KABUL EDİLİR DEĞİL’

Erdoğan, konuşmasında İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarı vakasına için, “Çocuk yaşta evlilik asla kabul edilir değildir” dedi. Erdoğan’ın geçen haftada yaptığı benzer açıklama için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ne evlendirilmesi, ne anlatıyorsun sen! 6 yaşında çocuk sistematik tecavüze uğradı, şürekan yıllarca sümenaltı etti. Yakalandın, hem de fena yakalandın…” tepkisini göstermişti.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Yakalandın, hem de fena yakalandın…

Erdoğan, ‘çocuk gelin’ tanımlamasını kullandığı konuşmasında Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak şunları söyledi:

“Biz hiçbir zaman kız evladımızın fiziki ve akli olgunluğa gelmeden evlenmesini tasvip etmedik. Kendi ailemizde de hamdolsun bunun örneği yok. Çocuk yaşta evlilik asla kabul edilir değildir. Tüm kurumlarımız gereken takipleri yapıp, yapılması gerekenleri hassasiyetle yapmaktadır. Bu günlerde çok istisnai olması dışında bunun örnekleri de artık pek kalmamıştır.

Ama çocuk gelin sorununu çözen Türkiye başka bir tehditle karşı karşıya. Kandil’in hesabını sordunuz mu? Diyarbakır anneleri hangi partinin kapısında ağlıyor? Bay Kemal bir kere çıkıp açıklama yaptı mı bununla ilgili? Kandil’dekiler Kılıçdaroğlu’na methiyeler düzüyor. Ankara’dan İstanbul’a onlarla yürüdün. Önce o sorunu gider. Münferit bir hadise üzerinden devlet kurumlarımıza iftira edenlerin, niyeti belli. Siz taciz, tecavüz iddialarını konuşuyor musunuz? Bunları benim aile bakanım anlattı, il başkanının taciz yaptığını… Sicil dosyalarınız elinizde. Seçime kadar da bunları meydanlarda anlatacağız”

2002’DEKİ SÖZLERİ AKILLARA GETİRDİ

Eşcinseller için 2002’de yasal güvenceye alınmaları şart diye Erdoğan, LGBT’lileri ve CHP’yi hedef aldı. Erdoğan, şunları sarf etti:

“Ailelerin çocuklarını asıl koruması gereken olay belli. LGBT denilen olay bizim kitabımızda yok. Ama CHP’nin kitabında var. Onlarla yürüyorlar. Bizim buna ihtiyacımız yok. Önümüzdeki dönem bu büyük tehlikeye karşı tüm örgütlerimiz, STK’larımızla bunlara karşı teyakkuza geçeceğiz”