Erdoğan kazanmak için yine yalan habere başvurdu!

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 8:45 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 8:45 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce Ordu mitinginde daha önce yalan olduğu ortaya çıkan “SSK’yı dolandırıp cezasız kaldılar” başlıklı haberi yine mitinge katılan vatandaşlara gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Aydın mitinginde, 2014 yılında ‘Kılıçdaroğlu’nun SSK’yi dolandırdığını’ iddia ederek bir gazete küpürünün yer aldığı videoyu izletti.
Haberin aslı ise şöyle:

Kılıçdaroğlu SGK Genel Müdürü olduğu dönemde Sayıştay’a dürüstlüğünden endişe ettiği Sayıştay Denetçisi Gürel Eriş’i şikayet etti. Yapılan incelemelerde Eriş’in iki farklı firmaya raporlar verdiği ve SSK’nın 2 Milyar 881 Milyon Lira dolandırıldığı tespit edildi. Firma adı verildi ve bir firma suçlu bulundu. Bir firma ise suçsuz bulundu. Kılıçdaroğlu’nun şikayet ettiği dönemde bir gazete haberi “SSK’yı dolandırıp cezasız kaldılar” başlığıyla servis etti.

TEYİT.ORG’DA YER ALDI

Türkiye merkezli doğrulama platformu teyit.org konuya ilişkin inceleme yaptı. Teyit.org’un incelemesinde de şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın mitinginde kullandığı videoda görünen gazete kupürü, Kılıçdaroğlu’nun SSK’yı dolandırdığını göstermiyor. Habere göre SSK’daki dolandırıcılardan şikayetçi olan Kılıçdaroğlu’nun kendisi, suçlu bulunan firma ise Sa-San.”

DAHA ÖNCE DE İZLETMİŞTİ

Erdoğan yalan haberin yer aldığı bir videoyu da daha önce Ordu mitinginde vatandaşlara izletmişti.

Erdoğan mitinginde dezenformasyon! Eski gazete kupürünü bile kırptılar