Erdoğan itiraf etti! “Müdahaleleri arzu ettiğimiz hıza ulaştıramadığımız bir gerçek”

Yayın tarihi: 10 Şubat 2023 Cuma 3:34 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2023 Cuma 3:34 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Maalesef müdahaleleri arzu ettiğimiz hıza ulaştıramadığımız bir gerçektir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman’da incelemelerde bulundu.

SAHADAKİ ÇALIŞMALARIN YETERSİZ OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

Depreme ilişkin son bilgileri burada yaptığı açıklama ile aktaran Erdoğan, bölgedeki çalışmaların yetersiz kaldığını, “Maalesef müdahaleleri arzu ettiğimiz hıza ulaştıramadığımız bir gerçektir” sözleriyle itiraf etti.

Erdoğan şunları söyledi:

“Yıkım öylesine çok binayı etkilemişti ki 141 binden fazla kişiyle belki de dünyanın en büyük arama kurtarma ekibini bölgeye toplamamıza rağmen maalesef müdahaleleri arzu ettiğimiz hıza ulaştıramadığımız bir gerçektir.”

AFAD BAŞKAN ‘ULAŞILAMAYAN BÖLGE YOK’ DEMİŞTİ

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer ise ekiplerin 10 ildeki bütün enkaz bölgelerine ulaştığını söylemişti. Erdoğan’ın itirafı ise bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu.

Sezer 6 Şubat’ta yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Ulaşılamayan bir bölgemiz yok ama sürekli arama kurtarma birlikleri ile takviyelerimiz devam ediyor. Ulaşanlar var, ulaşanlara da takviye birliklerimiz de bir şekilde hem kara yoluyla hem hava yoluyla devam ediyor. Dediğimiz gibi ülkenin tüm kaynakları şu anda afet bölgesine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile, bakanlarımızın koordinesinde sevk edilmiş durumdalar. Daha da hızlanarak arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor”