Erdoğan’a göre ‘ekonomi tıkırında’

Yayın tarihi: 16 Nisan 2022 Cumartesi 2:28 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2022 Cumartesi 4:25 pm

Enflasyon açıklaması yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye siyasi olarak yakın tarihinin en itibarlı konumundadır” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kemer-Kumluca Yolu ‘Phaselis Tüneli’ Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı. Burada konuşan Erdoğan, enflasyona değindi, “Enerjiden gıdaya madenden teknoloji ürünlerine kadar çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntısıdır” dedi.

‘KÜRESEL SENARYOLARIN BORAZANLARI…’

Erdoğan, şunları söyledi: “Altyapıları köhneyen gelişmiş ülkelerle yarışabilecek, çoğu alanda da geçebilecek imkanlara sahibiz. Zahmetsiz rahmet olmayacağı bilinciyle bugün yaşadığımız sıkıntıları büyük ve güçlü Türkiye’nin bedeli olarak görüyoruz. Bizim en büyük gücümüz milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. 2053 vizyonumuza sarılırsak önümüzde durabilecek hiçbir güç yoktur. Ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak siyasi mühendisliklerle rotamızı değiştirecek her türlü oyunu sergiliyorlar. Dünyada yaşanan sıkıntıları sanki Türkiye’ye mahsus gibi göstermeye çalışanların derdi küresel senaryoların borazanlığını yapmaktır.

‘ENFLASYONUN DA BOYNUNU KIRDIĞIMIZDA ÖNÜMÜZDE HİÇBİR ENGEL KALMAYACAK’

Enerjiden gıdaya madenden teknoloji ürünlerine kadar çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntısıdır. Türkiye lojistik ve üretim gücüyle bu sıkıntıdan en az etkilenen ülkelerdendir. Mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumlara itibar edilmemesini istiyorum. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır. Türkiye siyasi olarak yakın tarihinin en itibarlı konumundadır. Üretim tarafında işler iyi gidiyor. Enflasyonun boynunu kırdığımızda hedeflerimize ulaşmanın önünde hiçbir engel kalmayacaktır.”

‘YEŞİLLERİ ARTIRIN, YEŞİLLERİ SEVERİM’

Daha sonra Bakan Adil Karaismailoğlu’na seslenen Erdoğan, “Yeşilleri artırın. Yeşili severim, biliyorsun… Sen de Of’lu olduğun için senin de sevmen lazım” dedi.

Nebati ekonomide pembe tablo çizdi